Setari Cookie-uri

Johnson&Johnson si SOS Satele Copiilor implementeaza in tarile din Balcani proiectul Health is for Everyone

Programul Health is for Everyone a fost lansat ca urmare a nevoilor identificate in randul comunitatilor defavorizate, de a avea o igiena corecta.

comunicat de presa

Health is for Everyone Johnson&Johnson desfasoara programul Health is for Everyone, in colaborare cu organizatia neguvernamentala SOS Satele Copiilor, o initiativa ce are ca scop promovarea bunelor practici in domeniul preventiei in sanatate si al ingrijirii personale, in cadrul comunitatilor din medii dezavantajate. Programul a debutat la inceputul acestui an si este implementat in cinci tari balcanice, Romania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia si Serbia.

Programul Health is for Everyone a fost lansat ca urmare a nevoilor identificate in randul comunitatilor defavorizate, de a avea o igiena corecta si de a intelege importanta masurilor pentru mentinerea unui stil de viata sanatos, pe termen lung. Astfel, Johnson&Johnson, expert in dezvoltarea de produse cosmetice pentru igiena si ingrijire, a lansat un parteneriat strategic cu organizatia neguvernamentala SOS Satele Copiilor Romania, prin derularea de actiuni de formare si informare, aliniate aceluiasi obiectiv, de a pregati si sustine familiile vulnerabile, pe termen lung. Totodata, o contributie semnificativa in program a avut-o si organizatia non-profit Johnson&Johnson Corporate Citizenship Trust, care a asigurat furnizarea resurselor necesare pentru punerea in aplicare a programului Health is for Everyone.

Citește și:

Planificat pe o durata de doi ani de zile, programul include o serie de cursuri de pregatire Train the trainer, sustinute de experti in domeniul sanatatii, pe baza materialelor furnizate de Johnson&Johnson, pentru mamele sociale si ingrijitorii sociali din cadrul SOS Satele Copiilor. Ingrijitorii SOS au oportunitatea de a discuta exemple concrete si de a solicita sprijin din partea formatorilor in rezolvarea unor situatii cu care se confrunta in mod curent, urmand ca, pe baza cunostintelor acumulate in cadrul cursurilor de formare, sa transmita informatiile catre grupurile de care se ocupa, pentru formarea si deprinderea de bune practici privind igiena si ingrijirea personala.

Cursurile Train the Trainer din 2017 se vor concentra asupra unor teme care vizeaza sanatatea fizica si importanta ingrijirii pentru mentinerea sanatatii, iar in 2018 programul prevede reluarea cursurilor, in cadrul carora reprezentantii SOS vor impartasi experiente si bune practici. Mai mult decat atat, ei vor primi o instruire suplimentara, urmand sa fie pregatiti pe teme referitoare la sanatatea emotionala.

Citește și:

Totodata programul include si acordarea de suport financiar din partea Johnson&Johnson pentru participarea beneficiarilor la o serie de examinari medicale, cu contributii egale pentru toate cele cinci tari.

Health is for Everyone Programul Health is for Everyone reprezinta o initiativa ancorata in valorile si principiile Johnson&Johnson, de a fi responsabili in comunitatile in care traim si muncim si de a incuraja dezvoltarea si evolutia in domeniul sanatatii si al educatiei. Credem cu tarie ca este foarte important sa impartasim experienta noastra si sa oferim sprijinul comunitatilor dezavantajate, dar si celor implicati in servicii de sanatate. Prin actiunile planificate pentru cei doi ani in programul Health is for Everyone ne-am propus sa informam si sa sprijinim comunitatile vulnerabile cu ajutorul ingrijitorilor sociali SOS, ambasadorii proiectului nostru. Pana acum, 405 reprezentanti din Romania au trecut prin cursurile de pregatire, urmand ca pana la finalul anului sa ajungem la un numar de 944 persoane instruite in cadrul acestui program., declara George Ciprian Pachitanu, Project Leader Health is for Everyone.

Citește și:

    O buna parte a muncii noastre este dedicata sustinerii familiilor vulnerabile din comunitatile dezavantajate. In cele trei Centre de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti, din Bucuresti, Sibiu si Bacau, lucram unu la unu cu familii aflate in situatii dificile, cu scopul de a-i ajuta si responsabiliza pe parinti fata de cresterea si ingrijirea copiilor. Pana in prezent, 90% dintre aceste familii si-au indeplinit obiectivele si fac pasi importanti pentru a depasi situatiile de risc., explica Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor Romania, cu privire la activitatea realizata de organizatia neguvernamentala.

    Health is for Everyone are ca obiectiv pregatirea unui numar total de 11.730 beneficiari din programele Family Strengthening Programmes si Family Based Care, din cele 5 tari care implementeaza programul. De la inceputul acestui an, in tara noastra au avut loc 154 de sesiuni de consiliere individuala si 13 sesiuni de consiliere in grup, acestea fiind sustinute in toate cele trei centre SOS din Bucuresti, Sibiu si Bacau.

    Citește și:

      Vizionare placuta


      Kudika
      13 Octombrie 2017
      Echipa Kudika
      Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.