Setari Cookie-uri

Echipamentul de inot la bazin - tot ce trebuie sa ai la tine

De curand am dat alergatul si fitness-ul pe inot. Este de departe cea mai buna decizie din viata mea, cand vine vorba de sport. Si asta pentru ca intotdeauna, cand ma pregateam sa merg la sala sau sa fac sport, incepeam antrenamentele cu “de abia astept sa se termine”. Ceea ce nu s-a intamplat la bazin.

Ce s-a intamplat insa la bazin a fost faptul ca nu am fost complet pregatita. Credeam ca echipamentul de inot la bazin este cat de cat acelasi cu acela de la mare. La fel de bine, credeam ca stiu sa inot, pentru ca inotam la mare. Ei bine…

Ei bine, nu a fost cazul. Sigur ca inotam, insa nu aveam tehnica. Si sigur ca aveam senzatia ca “imi trebuie doar un costum de baie pentru inot si gata”.

Echipamentul de inot la bazin trebuie sa contina un costum de baie pentru inot

Ca sa nu pice si altele in capcana mea, am decis sa impartasesc ce trebuie sa contina echipamentul de inot la bazin.

Ai nevoie de un costum de baie pentru inot. Adica un costum de baie cu totul, fara prea multe detalii decorative. De altfel le gasesti in sectiunile dedicate acestui sport, la swimwear. Poti alege costum intreg cu cupe daca ai bustul mare sau costum de baie cu barete daca ai bustul mic.

Citește și:

Alege un costum de baie special de inot

Poti alege un costum de baie sport, un costum de baie cu sort sau un costum de baie cu pareo, daca vrei sa ascunzi mici imperfectiuni in zona abdomenului. Este extrem de important sa il probezi si sa te simti bine in el, intrucat vei face multe miscari ample la bazin.

Alege-ti echipamentul de intot la bazin


Accesorii indispensabile la bazin

Pe langa swimwear, mai ai nevoie si de accesorii pentru inot. Cu alte cuvinte, nu face ca mine! Pregateste-te in avans!

Ai nevoie de ochelari de inot si casca de inot. Primii intrucat apa din piscina are muuult clor si te vor ustura ochii, pentru ca vei sta cu capul in apa si ochii deschisi de cele mai multe ori. Casca este pentru ca sa iti tina parul si ca sa il protejeze de clorul din apa. Alege un model din neopren sau cauciuc, nu unul textil, tocmai pentru a fi impermeabil.

Ai nevoie de casca de inot Echipamentul de inot la bazin e complet cu ochelari de inot

Citește și:

Tot pentru echipamentul de inot la bazin ai nevoie pe langa aceste accesorii de inot de o pereche de papuci care nu aluneca si de un halat tip prosop, care sa absoarba apa, dupa sesiunea de inotat.

Ai nevoie de papuci antiaderenti Ia-ti si un halat de purtat peste

Pe langa aceste piese indispensabile, ai nevoie de o geanta sport in care sa tii echipamentul de inot si de cateva huse speciale impermeabile in care sa depozitezi pana acasa, toate articolele care s-au udat.

Sursa foto front page – Mickael Gresset/Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.