Setari Cookie-uri

Cele mai bune perne pentru somn odihnitor

Fix in acest moment visez sa stau intinsa in patul meu de acasa, inconjurata de cele patru perne moi, invelita cu palpuma calduroasa, urmarind un film de Craciun si ascultand-o pe Rumba cum toarce. Din nefericire, mai am de asteptat cel putin opt ore pentru ca visul meu sa devina (din nou) realitate. Pana atunci o sa scriu despre pernele care ne ajuta sa avem un somn odihnitor.

Am cunostinte care nu dorm pe perna. Oare ce a fost in capul lor cand au luat aceasta decizie? Unii zic ca ar face bine la coloana, altii sustin ca dorm mai bine asa, eu spun ca este decizie neinspirata. Mi s-ar parea totul atat de gol si de rece fara acele perne moi pe care de multe ori le strang in brate ca sa obtin o pozitie mai confortabila. In plus, cum poti sa mai plangi linistita la filmele siropoase daca nu ai o perna pe care sa iti curga lacrimile?

Alegerea pernei este la fel de importanta ca si alegerea saltelei. Cand vine vorba de confortul si sanatatea ta, ai face bine sa investesti la fel de mult cat ai fi dispusa sa investesti intr-o rochie de Revelion sau intr-un fond de ten. Nu uita ca frumusetea si starea de bine apar dupa multa odihna si dupa un somn linistitor. Acestea nu ar fi posibile daca nu ai pune capul pe o perna care sa reduca tensiunea.

Citește și:

O perna buna ar trebui sa mentina capul in linie dreapta cu spatele si coloana vertebrala. Pozitiile diferite in care oamenii dorm necesita, insa, modele diferite de perne.

Perne din spuma cu memorie

Despre perna din spuma cu memorie se spune ca se muleaza dupa forma capului si conturul gatului, ceea ce inseamna o pozitie corecta in timpul somnului. Mai mult, aceasta stimuleaza circulatia sangvina si destinde musculatura, oferind senzatia de confort.

Materialele din compozitia pernelor din spuma cu memorie sunt antialergice si nu contin substante daunatoare sanatatii. In functie de forma sa, acestea pot fi dreptunghiulare, patrate sau in forma de S, care ofera un plus de sustinere gatului.

Perne din spuma cu memorie

Perna Adormo Essential Memory Perna Memory Saponeta Mosen

Perne bune pentru somn odihnitor

Pernele antialergice sunt proiectate special pentru a reduce la minimum prezenta factorilor alergeni cum ar fi acarienii, bacteriile, mucegaiurile si praful.

Citește și:

Perna medicinala hipoalergenica 50x70 este o perna matlasata, confectionata dintr-un material special tip microfibra marca HypoallergenicMed. Perna este hipoalergenica, siliconizata, antiaglomeranta, din poliester 100% tip bilute preaglomerate marca SuperBall.

Perna microfibra matlasata ALCAM este o perna usoara si pufoasa, matlasata, cu umplutura din puf siliconic. Cu fermitate medie, perna este potrivita pentru dormit pe spate, pe lateral sau pe burta.

Perne bune pentru somn odihnitor

Perna medicinala hipoalergenica Perna microfibra matlasata

Cand alegi perna, sa ai in vedere urmatoarele: daca dormi pe o parte, ai nevoie de o perna ferma care sa sustina capul si gatul. Daca preferi sa dormi pe spate, o perna de consistenta medie sau ferma ofera mai mult confort. In schimb, cine doarme pe burta ar trebui sa aleaga o perna moale pentru a reduce tensiunea care se poate exercita asupra gatului.

Citește și:

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Olesia Bilkei

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.