Setari Cookie-uri

Gama Eyezen: lentile proiectate special pentru dispozitivele digitale

Deși ne fac viața mai ușoară, expunerea constantă la radiațiile emise de lumina albastră ne deteriorează vederea.

lentile Eyezen

Utilizarea dispozitivelor digitale a devenit un stil de viață. Deși ne fac viața mai ușoară, expunerea constantă la radiațiile emise de lumina albastră ne deteriorează vederea. Pentru a aborda această problemă și pentru a preveni deteriorarea ochilor, Essilor, lider mondial în lentilele oftalmice, a creat gama Eyezen™, oferind două noi tehnologii: Eyezen™ Focus și Light Scan™.

Abundența dispozitivelor digitale a facut ca oamenii să se angajeze într-un comportament denumit ,,multi-screening”. Acesta este un comportament în care o persoană utilizează simultan mai multe ecrane digitale, în medie fiind folosite patru dispozitive diferite, pentru muncă, educație, socializare sau pentru petrecerea timpului liber.

Conform unor studii efectuate de Essilor, un utilizator tipic se expune luminii albastre prin utilizarea dispozitivelor digitale 7 ore și 24 de minute pe zi. Astfel, 34% din timp este petrecut pe smartphone-uri, 33% la televizor, 23% pe laptopuri și 10% pe tablete. Peste 90% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 si 65 de ani folosesc cel putin un ecran digital pe zi, iar 3 din 4 persoane resimt oboseala ochilor. În același timp, 63% dintre adulți nu știu că dispozitivele electronice emit lumină vizibilă albastră și nu sunt conștienți de riscuri.

Citește și:

Un alt studiu a relevat faptul că 30% dintre adulți petrec chiar 9 ore pe zi pe astfel de dispozitive și se pare că trendul este în creștere, dacă luăm în considerare faptul că se estimează că lumina LED va reprezenta 84% din toate sursele de iluminat până în 2020.

Lumina dăunătoare este compusă atât din razele UV invizibile, cât și din lumina albastră-violet vizibilă, emisă de dispozitive digitale. În decursul timpului, acestea ajung la țesuturile interne ale ochilor, reprezentând un factor major care contribuie la bolile oculare, cum ar fi cataracta și degenerescența maculară. Aceste boli sunt cele două cauze principale ale pierderii vederii la adulții cu vârsta de peste 50 de ani. Cu o populație în curs de îmbătrânire și cu o speranță de viață în creștere, specialiștii consideră că apariția cataractei se va dubla în următorii 30 de ani.

Citește și:

,,Considerăm că inovația este indispensabilă pentru a ține pasul cu provocările care apar odată cu noile tehnologii. Comportamentele se schimbă rapid și prevenirea riscurilor care la care este expusă vederea este prioritatea noastră. Cea mai recentă inovație, gama Eyezen™, ilustrează angajamentul nostru de a oferi soluții inovatoare care răspund nevoilor de corecție vizuală și de prevenire. În timp ce ochelarii obișnuiți ne ajută să vedem lumea, gama Eyezen™ face mai ușor modul în care trăim în ea.”, explică Tudor Baciu, managing director Essilor România.

vedere

Lentilele Crizal Eyezen™ sunt concepute pentru a înlocui lentilele de prescripție obișnuite sau pentru a ajuta ocazional acele persoane care nu au nevoie de ochelari, dar petrec mult timp în fața ecranelor. Acestea există în trei optimizări diferite, în funcție de tipul de ecran cel mai folosit și de vârsta pacientului. De asemenea, dispune de trei tehnologii revoluționare: tehnologia Eyezen Focus, Light Scan™ și W.A.V.E, care funcționează în sincronizare pentru a relaxa ochii și pentru a proteja vederea împotriva luminii albastre dăunătoare.

Citește și:

Lentilele Eyezen™ oferă o soluție nouă pentru a sprijini adaptarea ochilor, în special atunci când treceți de la un tip de ecran la altul. Datorită Eyezen™ Focus, corecția vederii este adaptată în mod special la noile distanțe de citire corespunzătoare fiecărui dispozitiv digital, inclusiv cea ultra-apropiată: distanța medie de citire pentru un smartphone este de 33 cm, față de 42 cm pentru o carte. De asemenea, lentilele sunt disponibile pentru fiecare corecție, precum miopie sau hipermetropie, dar și pentru toți cei care nu au nevoie de corecție, dar doresc să-și susțină sănătatea vederii.

Pe măsură ce tehnologia continuă să avanseze, nevoile oamenilor se vor schimba în același timp, așa că brandul Essilor se asigură că acestea vor fi completate prin inovații constante, de cea mai bună calitate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Februarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.