Setari Cookie-uri

Printre cele mai mari griji ale părinților la nivel mondial se numără și sănătatea ochilor copiilor

Atunci când vine vorba despre bunăstarea copiilor noștri, există un număr infinit de motive de îngrijorare, începând cu prietenii pe care și-i fac, alimentele pe care le mănâncă, emisiunile TV pe care le urmăresc, iar lista poate continua.

Comunicat de presă

O cercetare realizată de Philips Lighting relevă, însă, că printre cele mai mari griji ale părinților la nivel mondial se numără și sănătatea ochilor copiilor. Organizația Mondială a Sănătății estimează că una din două persoane va avea miopie până în anul 2050.

Philips Lighting

Vederea copiilor creează părinților cele mai mari preocupări în ceea ce privește bunăstarea copiilor; de fapt, peste 50% (52%) dintre părinți semnalează acest lucru ca fiind un motiv de îngrijorare. Vederea copiilor se clasează mai sus pe lista motivelor de îngrijorare ale părinţilor în ceea ce privește bunăstarea copiilor lor, înaintea performanțelor școlare (51%) și a sănătății mintale (51%). Aceste lucruri pot părea surprinzătoare la prima vedere, însă este o grijă extrem de fondată. Sănătatea ochilor noștri este esențială pentru toate activităţile zilnice, fie că este vorba de cum ne îmbrăcăm, ce mâncăm, unde mergem sau ce învățăm. Îngrijirea ochilor ar trebui, deci, să ocupe un loc important pe lista preocupărilor unui părinte, dată fiind importanța majoră pe care o are în dezvoltarea copilului, dar și în performanța academică.

Citește și:

Un factor de care majoritatea părinților par a fi foarte conștienți atunci când vine vorba de sănătatea ochilor copiilor este timpul petrecut în fața ecranului. În timp ce copiii petrec în medie trei ore pe zi în fața unui ecran, 71% din părinți declară că ar limita timpul pe care copiii lor îl petrec astfel. Cu toate acestea, există o mulțime de alți factori cu impact semnificativ asupra confortului vizual al copiilor, cum ar fi iluminatul de calitate, de care părinții ar trebui să ţină cont.

În timp ce 79% dintre părinți își fac griji că studiul sub lumină slabă afectează ochii copiilor, doar o treime (32%) ar cumpăra un bec ținând cont de gradul de confort pe care lumina o conferă ochilor. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că 72% dintre respondenți consideră că iluminatul corespunzător este esenţial pentru promovarea bunăstării copiilor la școală, iar 69% sunt de părere că acesta este vital pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare ale copiilor.

Citește și:

„Conștientizarea importanței calității iluminatului cu LED este în creștere, ceea ce esre un lucru pozitiv”, spune Rowena Lee, Senior Vice-President BG LED, Philips Lighting. “Cu toate acestea, mai mulți părinți ar trebui să acționeze pe baza acestor cunoștințe, oferindu-le copiilor condițiile potrivite în care să se joace, să studieze și să se concentreze. Iluminatul de calitate pe bază de LED poate face o diferență reală în ceea ce privește confortul ochilor copiilor.”

Pentru mai multe idei ultile despre cum putem spori sănătatea ochilor copiilor noștri, consultați lista de mai jos:

Sfaturi pentru un confort vizual sporit

Investiți în soluții de iluminat cu LED de calitate, precum cele de la Philips. Cu un iluminat fără pâlpâiri şi fără întreruperi, copiii pot învăța mai confortabil, fără riscul de a-și forța ochii sau de a avea dureri de cap.

Citește și:

Încurajați-vă copiii să petreacă mai mult timp afară. Lumina naturală aduce îmbunătăţeşte confortul vizual, așa că încurajați-vă copiii să se joace în curte sau să iasă în parc. Organizația Mondială a Sănătății sugerează că este benefic să petreci cel puţin două ore pe zi în aer liber.

Limitarea timpului petrecut în fața ecranului. Chiar dacă poate părea dificil având în vedere stilul nostru actual de viață, dominat de telefoane, calculatoare sau televizoare, sugerați-le copiilor voștri să petreacă timp departe de ecrane, jucându-se afară sau citind o carte.

Odihniți-le ochii. În cazul în care copiii voştri petrec timp îndelungat în lumină artificială sau în fața unui ecran, asigurați-vă că își odihnesc ochii în mod regulat, închizându-i pentru 30 de secunde.

Citește și:

Oferiți-le copiilor o dietă care să susțină sănătatea ochilor, prin integrarea legumelor, a peștelui gras și a citricelor.

Practicați yoga pentru ochi, făcând exerciții simple care reduc stresul asupra ochilor și îmbunătățesc confortul.

Mergeți în mod regulat la medicul oftalmolog cu copilul vostru pentru a vă asigura că primiți o opinie de specialitate în ceea ce privește sănătatea ochilor.

"Criteriile de confort"

Philips Lighting a elaborat condiții optime de testare - "criterii de confort" – pentru a evalua pâlpâirea becurilor. Ţinând cont de aceste criterii, LED-urile Philips sunt verificate, pentru a ne asigura că respectă atât standardele înalte de calitate necesare, cât şi eficiența energetică și durată medie de viață de peste un deceniu. Consumatorii se pot bucura de un iluminat confortabil cu LED-urile Philips, precum:

Citește și:

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul campaniei www.philips.ro/led.

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.