Setari Cookie-uri

Infecțiile urinare au soluţii naturale

1 din 2 femei trec cel puţin o dată în viaţă printr-un episod de infecţie urinară. Este undeva scris în genetica şi anatomia noastră că suntem expuse mai des decât bărbaţii acestor „experienţe” usturătoare.

Advertorial

Dacă sunteţi femeie și citiţi acest articol, atunci probabil că aţi trăit pe pielea voastră, cel puţin odată, o infecţie urinară. Din capul locului este bine de știut că, o infecţie urinară nu este în nici un fel un caz excepţional.

Anatomia femeii și cauzele infecțiilor urinare

Uretra - tubul care transportă urină din vezică către exteriorul corpului - este situat, la femei, aproape de anus. Astfel, bacteriile din intestinul gros, cum ar fi E. coli, pot ajunge foarte uşor în uretră, de unde îşi fac loc către vezică, iar dacă infecţia nu este tratată, pot infecta chiar rinichii. Unele femei sunt mai predispuse către recidive din cauza faptului că au o uretră mai scurtă, care permite accesul rapid al bacteriilor la vezica urinară. Bacteriile ajung deseori în tractul urinar în urma sexului.

Citește și:

Simptomele infecţiilor urinare

  • senzaţie de arsură la urinare
  • senzaţia de urinare iminentă
  • durere sau presiune în zona abdomenului inferior
  • urină închisă la culoare sau cu sânge
  • senzaţie de oboseală
  • febră sau frisoane

Cum ne protejăm și care sunt remediile?

1. Prevenţia este primordială

Adoptați o igiena intimă corespunzătoare, beţi multe lichide, faceţi predominant duşuri, nu băi, evitați să folosiţi spray-uri intime sau produse de igienă intimă cu parfum, aveţi o igienă intimă perfectă înainte şi după sex, urinaţi des şi evitați să purtaţi pantaloni strâmţi şi lenjerie din material sintetic.

2. Natura vine în ajutorul nostru

Dacă vă confruntați cu astfel de infecţii, este ideal să consumați foarte multe lichide care să ajute la eliminarea bacteriilor din tractul urinar şi să apelaţi la produse naturale sau antibiotice (doar la sfatul medicului).

Citește și:

Un remediu natural cu rezultate excelente în infecţiile urinare este merişorul. Acesta conţine tanin care împiedică fixarea bacteriilor E coli pe pereţii tractului urinar şi ai vezicii. Mai ştiinţific spus conţine antocianidine de tip A (PAC), care interferează cu capacitatea bacteriilor de a peretelui vezicii urinare, reducând probabilitatea de infecție. În plus, merişorul face urina mai acidă, ceea ce îi potențează efectul antibacterian.

Merişorul are efect direct, mai ales în prevenirea infecţiilor urinare şi a recidivelor. Un studiu legat de efectele merișorului, efectuat pe un grup de 160 de paciente cu vârsta între 23 și 88 de ani care au fost supuse unei intervenții chirurgicale ginecologic, a demonstrat că 10-64% dintre femeile supuse acestui tip de intervenție chirurgicală dezvoltă o infecţie urinară după eliminarea cateterului. Jumătate din paciente au primit comprimate cu merişor, cealaltă jumătate a primit placebo. Concluzia a fost că merişorul (în formă concentrată) a redus riscul de infecţie urinară cu 50%.

Citește și:

3. Gama Uri de la Sublima te fereşte de infecţii

Dacia Plant a dezvoltat gama Sublima Uri formată din comprimate, soluţie hidroglicerică și ceai, 100% naturală, concepută special pentru protecţia femeilor faţă de infecţiile urinare. Sublima Uri reduce riscul de contaminare bacteriană a căilor urinare, ajută la eliminarea lichidelor reţinute în exces în corp, menţine tractul urinar fără depuneri de săruri minerale şi favorizează eliminarea de acid uric prin urină.

Sublima Uri comprimate are la bază un complexul natural puternic care, pe lângă merişor, conține strugurii-ursului, ienupăr, osul-iepurelui, coada-calului, cireş, porumb, pir, troscot, ulei esențial de anason, plante ce măresc eficiența și viteza de acțiune a produsului. Ienupărul stimulează diureza, iar osul iepurelui este un antiseptic urinar.

Citește și:

Sublima Uri glicerină conține extract din frunze de merișor și 0% alcool, putând fi administrată și fetițelor cu vârsta între 1-10 ani. Sublima Uri ceai se bazează pe o concentraţie optimă de extract de merişor, ienupăr, osul-iepurelui, cireș și coada-calului.

Sublima este un brand dedicat exclusiv femeilor și conține produse care ajută la menținerea sănătății aparatului urinar, stimularea lactației, normalizarea tranzitului intestinal și inhibarea senzației de foame, menținerea sănătății sistemului osos prin restabilirea densității osoase la femeile aflate în premenopauză, menopauză, postmenopauză și la cele cu histerectomie totală, suplimente care susțin secreția de progesteron, sănătatea ovarelor și a uterului.

Nu lăsaţi aceste neplăceri să vă afecteze viaţa. Soluţiile naturale sunt eficiente şi blânde cu organismul feminin.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.