Setari Cookie-uri

Beneficiile contracepției locale

Care sunt avantajele ovulelor spermicide?

Teoretic, atunci când o femeie alege metoda de contracepție, acest lucru se întâmplă în urma unui consult medical. În practică, femeile care trec printr-o serie de analize pentru anticoncepționale hormonale sunt destul de puține iar restul se expun la o multitudine de complicații. Hormonii introduși astfel în organism pot duce la un dezechilibru grav și cresc riscurile aparitiei efectelor adverse. Tocmai de aceea, este important de subliniat faptul că există o metodă contraceptivă sigură ca soluție alternativă la atacul hormonal produs de pilule: contracepția locală.

foto puhha/Shutterstock

Avantajele ovulelor spermicide

  1. Așa cum menționam anterior, primul mare avantaj al acestei metode este faptul că nu conține niciun hormon, ci doar o substanta care inactivează spermatozoizii. Astfel, femeile care aleg această metodă sunt ferite de efectele adverse puternice ale pilulelor.
  2. Contracepția locală nu afecteaza ficatul. Cateodata, contraceptia hormonala are un impact negativ asupra ficatului a cărui bună funcționare este pusă în pericol, în special atunci când pastilele sunt luate pe termen lung.
  3. Substanța activă din spermicide nu trece în sânge și nici în laptele matern. Așa cum îi arată denumirea, contracepția locală acționează exclusiv la nivelul vaginului. Prin urmare, este o metodă ideală inclusiv pentru femeile care alăptează.
  4. Metodele de contracepție locală nu produc efecte metabolice neplăcute. Unul dintre marile mituri legate de anticoncepționale este faptul că pastilele îngrasă. De fapt, hormonii din acestea nu duc la o creștere bruscă în greutate, însă acționează de multe ori asupra apetitului care se mărește.
  5. Libidoul și lubrifierea nu sunt afectate în urma administrării locale a contraceptivelor. Mai mult de atât, atunci când ovulele spermicide sunt introduse în vagin, acestea lubrifiază foarte bine zona. La capătul opus se află, din nou, pastilele anticoncepționale care pot duce la uscăciune vaginală. De asemenea, acestea din urmă pot avea un impact negativ asupra dorinței sexuale. Pe scurt, pilulele funcționează prin oprirea ovulației. În mod natural, în acest moment testosteronul din organismul feminin atinge cotele cele mai înalte din lună și, proporțional, poate crește și libidoul. În urma administrării pastilelor, nivelul de hormoni ramâne relativ acelasi pe tot parcursul lunii.
  6. Contracepția locală este o metodă sigură și ușor de utilizat. Fiecare metodă contraceptivă pare că vine la pachet cu propriul set de mituri și idei preconcepute iar cea locală nu face excepție. Unul dintre cele mai mari este legat de eficiența acestei modalități de contracepție, însă atunci când ovulele sunt folosite corect, conform instrucțiunilor de utilizare, scad considerabil riscurile sarcinii neplanificate.
  7. Contracepția locală se utilizează exclusiv la începutul raportului sexual și nu necesită o administrare la ore fixe. De altfel, ovulele spermicide pot fi o soluție ideală de urgență pentru zilele în care ai uitat pilula anticoncepțională. Administrarea greșită a pastilelor anticoncepționale este unul dintre cele mai întâlnite motive pentru care această metodă poate da greș. Prin urmare, atunci când ai sărit pilula, pentru siguranță poți folosi o metodă de locală de contracepție ca soluție de urgență. Atenție, metoda este eficientă folosită ÎNAINTE de contactul sexual și nu în urma acestuia.

Foto prima pagina nerthuz/Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.