Setari Cookie-uri

5 produse must have pentru confortul tău la birou: fă-ți munca mult mai ușoară!

Mulți dintre noi petrecem zilnic la birou aproape jumătate din timpul nostru. Și adesea acest fapt se resimte la nivelul corpului nostru, care nu are cum să nu obosească și să nu dea semne de șubrezire pe alocuri. Ba chiar, în acest sens, a apărut o categorie nouă de produse de birotică, și anume: suporturi ergonomice pentru diverse piese de birou, dar și pentru tine, menite nu doar să organizeze bine aparatura și obiectele necesare în spațiul tău de lucru, dar inclusiv să te ajute să te simți cât mai confortabil.

Așadar, dacă ești ca mine și petreci la birou 8h+, iar când ajungi acasă, continui treaba sau lucrezi pentru tine, tot de la un birou, mai mult ca sigur aceste piese pe care ți le voi prezenta mai jos fac parte din lista de produse pe care chiar trebuie să le iei pentru cel mai confortabil birou pe care l-ai avut vreodată!

Pentru că, având în vedere că e locul în care alegi să stai în cea mai mare parte a timpului tău, biroul tău și spațiul tău de lucru nu trebuie să fie o corvoadă (în plus), ci, din contră, vei vedea, se poate chiar transforma într-o zonă de relaxare, care, înainte de orice, te va face să te simți bine. Cel puțin fizic! De pildă, pe mine, munca la birou, ca parte a jobului meu, din punct de vedere psihic, chiar mă relaxează, a ajuns să fie o plăcere. Și atunci, de ce nu ar fi și din punct de vedere fizic?

Citește și:

Vezi mai jos ce soluții sunt pentru acest lucru:

Suport pentru cărți și documente cu sistem de prindere și fixare - diverse dimensiuni: A4, A5

Suport pentru picioare - un accesoriu indispensabil pentru cei care lucrează zilnic la birou

Suport pentru încheietura mâinii

Suport confortabil pentru spate

Suport dublu tip braț pentru laptop și monitor pentru a reduce încordarea gâtului și a ochilor

Hai să eliminăm stresul de pe umerii noștri (la propriu!), să îndepărtăm tensiunea din spatele nostru, de la nivelul mâinilor / brațelor, încheieturilor, degetelor și chiar a ochilor, provocată de statul ore prelungite la birou! Din fericire, există în acest sens câteva suporturi ergonomice pentru birou, precum și alte produse menite să îmbunătățească al nostru confort la birou – iată-le mai jos și bucură-te și tu de ele, după nevoile tale!

Citește și:

Suport pentru cărți și documente cu sistem de prindere și fixare – diverse dimensiuni: A4, A5

Pentru aceia dintre noi care avem nevoie de documentare constantă în munca pentru birou, un suport de birou pentru fixarea cărților și a documentelor este unul dintre lucrurile must have ASAP pe masa de lucru! Vei putea avea astfel cărțile și documentele la același nivel cu laptopul și calculatorul pe care lucrezi, ceea ce este confortabil nu doar pentru privirea și ochii tăi, dar și pentru zona cervicală – gâtul tău, care se va simți mult mai relaxat în acest fel. Inclusiv brațele tale vor fi mult relaxate, întrucât nu trebui

Panoul de susținere a cărții / documentelor are mai multe niveluri de reglare pe înălțime și clame de prindere pentru fixarea filelor de hârtie. De asemenea, există variante de suporturi pentru documente de birou și cărți în mai multe dimensiuni: A3, A4, A5, precum și formate diferite: landscape ori portret sau cu braț ajustabil la 90 de grade pentru a putea fi utilizat atât pe format landscape, cât și pe format portret.

Citește și:

Ba chiar sunt deja anumite modele care permit o ajustare a clipului astfel încât să poată fi folosite atât pentru documente de tip A3, cât și A4, de pildă. Uneori, baza unor astfel de suporturi de birou pentru cărți și documente are spațiu pentru a susține diverse obiecte utile pentru munca la birou, cum ar fi, de exemplu, CD-uri.

Eu chiar îmi doresc foarte mult un astfel de suport de cărți și documente pentru birou. Este extrem de util dacă obișnuiești să citești constant cărți și chestii tipărite pe hârtie, pentru a-ți perfecționa munca. Un suport ergonomic de acest fel este foarte util pentru studenți, cercetători, traducători, oameni de presă, contabili etc.

suport de cărți și documente pentru birou Vezi mai multe modele

Suport pentru picioare – un accesoriu indispensabil pentru cei care lucrează zilnic la birou

Citește și:

Dacă stai zilnic așezat(ă) la birou, este clar că nu prea faci mișcare în timpul zilei, iar picioarele tale au de suferit. Spun din proprie experiență! Din păcate.

Faptul că stai zilnic cu picioarele atârnate sau îndoite nu face decât să blocheze circulația optimă prin vasele de sânge de la nivel periferic, ceea ce favorizează apariția varicelor, a vinișoarelor, dar, totodată, duce la amorțirea rapidă a membrelor inferioare și, de aici, multă durere, cârcei etc. Inclusiv coloana are de suferit și zona lombară, ceea ce conduce chiar și l dureri de spate frecvente.

De aceea, ai nevoie urgentă, ca și mine, de un suport pentru sprijinirea picioarelor la birou. Acesta se așază în poziția dorită sub birou, la nivelul dorit (preferabil cât mai sus față de podea) – motiv pentru care îți sugerez un model de suport de picioare reglabil pe trepte de înălțime, ca să stai cu picioarele cât mai comod. La unele modele se poate regla inclusiv unghiul de înclinare.

Citește și:

Există mai multe tipuri de suporturi ergonomice de birou pentru picioare:

  • suporturi de picioare înclinate, cu unghi reglabil, ca și suporturile pentru laptopuri;
  • suporturi de picioare tip scăunel de pescar cu picioare și ajustare pe înălțime și unghi;
  • suporturi de picioare cu părți laterale antialunecare tip hoverboard – acestea oscilează în funcție de mișcarea în sine a picioarelor tale și asigură astfel o bună circulație sangvină, prin faptul că te determină să miști constant picioarele și să nu stai într-o singură poziție cu ele.
  • suporturi de picioare cu bureței căptușiți pentru confortul sporit al tălpii

Multe astfel de suporturi pentru picioare la birou au totodată o suprafață cu denivelări, ideală pentru masajul picioarelor obosite.

Citește și:

Aceste suporturi ergonomice de birou pentru confortul picioarelor îndepărtează inclusiv stresul cauzat la locul de muncă, prin faptul că evită adoptarea de către tine a unei poziții incorecte pe scaunul de birou. Ele permit utilizarea în toate tipurile de birou și sporesc confortul în timpul lucrului.

suport de picioare pentru birou

Vezi preț și alte detalii

Suport pentru încheietura mâinii

Evident că atunci când lucrezi la birou ești mereu cu mâna pe mouse și, pe măsură ce te afunzi în muncă, nici nu observi când ți se blochează încheietura mâinii și amorțește. Din fericire, și pentru această chestiune există soluții: suporturi ergonomice pentru încheietura mâinii.

În mare parte, astfel de suporturi se adaptează după linia mâinii tale și redistribuie punctele de presiune pentru a asigura suport maxim și confort, chiar și după ore întregi petrecute la calculator. Și aceste suporturi de încheietură sunt de mai multe tipuri: cele construite cu design după forma încheieturii, cele cu gel, cele din spumă moale tip burețel.

Suportul cu gel pentru încheietură oferă o suprafață rece, confortabilă, care se armonizează cu încheietura mâinii și eliberează punctele de presiune.

De regulă, aceste suporturi au o suprafață antimicrobiană rezistentă petelor și mirosurilor neplăcute, pentru o experiență fără griji, iar baza lor e antialunecare, fermă și oferă astfel stabilitate.

Adesea, asemenea suporturi pentru încheietură sunt integrate în mousepaduri. Iar aceste mousepaduri cu suporturi pentru încheietură au uneori înălțimea ajustabilă și se reglează conform nevoilor tale. Te ajută astfel să setezi unghiul corect al încheieturii mâinii, pentru o manevrare confortabilă a mouse-ului.

suport pentru încheietura mîinii și mousepad cu suport pentru încheietură Vezi și alte modele

Suport confortabil pentru spate

Statul îndelung la birou implică mai ales dureri de spate. Așa că niște suporturi ergonomice pentru susținerea spatelui cu pernițe tip spumă pot să asigure un confort sporit și de sprijin în acest sens.

Acestea vin de regulă cu o curea ajustabilă cu cataramă durabilă ce ține perna lombară în loc și se atașează astfel de scaunul de birou. Ele sunt realizate de obicei din țesătură permeabilă ce sporesc confortul personal. Țin de cald pentru zona cel mai rău afectată de statul prelungit la birou, în fața calculatorului. Tot astfel te ajută să stai cât mai mult timp lipit(ă) cu spatele drept de spătarul scaunului, pe perna moale a suportului de spate.

suport de spate pentru scaunul de birou Vezi mai multe modele

Suport dublu tip braț pentru laptop și monitor pentru a reduce încordarea gâtului și a ochilor

Dacă de regulă stai în monitor – de laptop sau computer - cu ochii foarte bine țintiți că abia clipești de la atâta încordare, și cu gâtul foarte încordat, e cazul să schimbi ceva de bază. Și anume: mută la un nivel mai înalt monitorul și / sau laptopul.

Te ajută un suport de tip braț reglabil pentru laptop și / sau monitor. Eu am găsit unul dublu, care include și o tăviță tip panou pentru laptop, dar și un braț pentru monitor. De altfel, poate fi utilizat doar pentru două monitoare, sau doar pentru un monitor / laptop ori pentru documente și laptop / monitor deopotrivă. Astfel, dacă munca ta implică documentare adesea, să lucrezi având un asemenea suport ergonomic dublu pentru instrumentele de lucru este o… binecuvântare. Nu spun doar pentru confortul foarte sporit, dar și pentru că îți crește pofta de lucru, având tot ce ai nevoie la același nivel cu privirea și gâtul tău.

Acest suport dublu pentru laptop și monitor / documente este pre-asamblat, pentru o instalare ușoară și rapidă, în doar câteva minute, cu opțiuni de prindere și fixare a clemei. De asemenea, permite o bună gestionare a cablurilor și reduce riscul de încurcare a acestora pe birou și spațiul de lucru.

suport ergonomic dublu cu brate pentru laptop și monitor Vezi mai multe detalii și preț

Pe mine munca la birou mă relaxează zilnic, de regulă. Chiar și când am taskuri dificile de îndeplinit, îmi place să lucrez la birou, mă detașează de probleme. Iar acum, că am descoperit și astfel de suporturi ergonomice pentru a spori confortul în spațiul de lucru, treaba tinde să devină și mai frumoasă și plină de farmec, fără stres și oboseală în plus.

Ce regret e că nu am găsit mai devreme astfel de lucruri must have pentru birou! Ca să mă bucur de orice clipă din plin, chiar și când lucrez. Pentru că, știm bine, bucuria și seninătatea lucrului (bine făcut) crește mult și bine productivitatea! Căci creativitate avem. Din plin! ;)

Hai… să fie cu spor! :)

Sursă main page photo: Pexels

Vizionare placuta


Om cu atâtea visuri (și vise!), că nu le poate contabiliza. Dar care știe că mai târziu, cândva, se vor împlini toate. Așa cum multe i-au devenit istorii de povestit...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.