Setari Cookie-uri

5 trucuri eficiente pentru curatarea mai rapida a bucatariei

Cateva trucuri necostisitoare si simple pentru curatarea eficienta a bucatariei.

curatarea bucatariei Bucataria este una dintre cele mai dificil de curatat incaperi din locuintele noastre. Combinatia de abur, umezeala si grasimea emanata de la gatit se depune pe toate suprafetele si se poate dovedi o adevarata bataie de cap chiar si pentru cele mai iscusite dintre noi.

Si cum viata e prea scurta sa ne-o petrecem frecand aragazul, cuptorul si blatul de bucatarie, am cautat cateva trucuri necostisitoare si simple pentru curatarea eficienta a bucatariei, care sa ne usureze munca si sa ne scurteze timpul petrecut la curatenie:

Cum poti curata aragazul in cateva minute

Aragazul este „ultima reduta” cand vine vorba despre curatarea bucatariei. Acesta se murdareste cel mai repede si este cel mai dificil de curatat, pentru ca depunerile de grasime se intaresc si este nevoie de mult efort pentru a le indeparta. Daca te uiti peste aceste produse de curatenie eficiente, cu siguranta vei gasi un degresant sau o crema de curatat cu ajutorul careia sa indepartezi resturile depuse pe aragaz, in timp record. Secretul este sa lasi solutia sa actioneze timp de 5-10 minute, apoi sa folosesti un burete inmuiat in apa calda pentru a scapa chiar si de cele mai incapatanate pete sau cruste de grasime.

Citește și:

Cum cureti cuptorul cu microunde

Daca interiorul cuptorului cu microunde arata ca si cand ar fi explodat o tocanita acolo, cea mai buna metoda pentru a-l curata rapid, fara prea mult efort, este sa te folosesti de puterea aburului. Amesteca o jumatate de cana de otet de vin cu o jumatate de cana de apa, apoi pune bolul la incalzit in cuptorul cu microunde, pana cand amestecul da in clocot. Aburul emanat de aceasta combinatie ajuta enorm la indepartarea grasimii intarite si la igienizarea cuptorului. Este suficient sa il stergi cu o carpa curata, pentru a-i reda prospetimea. Daca observi ca nu au fost indepartate toate resturile, repeta procedeul.

Cum cureti rapid cosul de gunoi

Cosul de gunoi poate fi o sursa periculoasa de bacterii. Se intampla adeseori ca murdaria din sacii de gunoi sa se scurga in cos. Acesta capata un miros neplacut si aici se pot dezvolta bacterii nocive pentru sanatatea ta si a familiei tale. Pentru a curata cosul de gunoi, foarte bun este chiar detergentul de vase, care indeparteaza nu numai grasimea si resturile depuse, dar il igienizeaza si inlatura inclusiv mirosurile neplacute. Foloseste o perie din nylon pentru a-l curata, dupa ce l-ai lasat cateva minute la inmuiat in apa calda.

Citește și:

Cum cureti dulapurile din bucatarie

Grasimea se depune adeseori si pe suprafata dulapurilor din bucatarie, care se pot pata, devin uleioase si capata un aspect neplacut. Pentru curatarea lor poti folosi fie unul dintre produsele de care iti spuneam mai sus, fie un burete inmuiat in otet de vin si unul inmuiat in apa calda, pentru a igieniza suprafetele. Ai insa grija daca dulapurile tale sunt lacuite, intrucat otetul poate duce la degradarea unei astfel de suprafete.

Cum cureti corect cuptorul

Un cuptor necuratat bine nu numai ca poate emana unele mirosuri nu tocmai placute, dar resturile din interiorul sau sunt arse de fiecare data cand il folosesti, iar cuptorul va incepe sa iti umple bucataria de fum. Cuptoarele moderne sunt dotate cu functii de auto-curatare, insa daca nu dispus de un asemenea aparat electrocasnic, cea mai buna modalitate pentru a-l curata este cu ajutorul otetului de vin si al bicarbonatului de sodiu. Aceasta combinatie formeaza un amestec dezinfectant si abraziv, care inlatura murdaria si depunerile de grasime. Inainte de a folosi acest amestec, aplica un degresant pentru a face cuptorul si mai usor de curatat.

Citește și:

Cu ce alte metode mai folosesti pentru a curata mai rapid bucataria?

Sursa foto: Shutterstock/Copyright:Mita Stock Images

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.