Setari Cookie-uri

10 lucruri pe care trebuie să le ai după ce împlinești 30 de ani

După 30 de ani începi să fii mai detașată, să te bucuri de experiența acumulată și să-ți aranjezi fundația pentru etapele următoare.

dupa 30 de ani Vârsta de 30 de ani vine poate cu mai multe responsabilități, însă și cu recompense pe măsură. După 30 de ani începi să fii mai detașată, să te bucuri de experiența acumulată și să-ți aranjezi fundația pentru etapele următoare. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le ai pentru a începe cu succes viața ta de adult.

1. Produse cosmetice de calitate

Chiar dacă nu ești încă pregătită să te dai cu cremă pe față în fiecare dimineața și seara sau să apelezi la produse anti-îmbătrânire (nici nu ar trebui să te grăbești să folosești astfel de produse), după 30 de ani trebuie să începi să te gândești mai mult la îngrijirea tenului tău.

În primul rând, ar trebui să ai un ritual constant de îngrijire a pielii. Nu uita să te demachiezi în fiecare seară, aplică un tratament de exfoliere a pielii o dată pe săptămână, iar înainte de culcare folosește o cremă hidratantă de bună calitate, fie un brand cunoscut și testat sau produse naturiste cu ingrediente bio.

Citește și:

Ai grijă și la cosmeticele pe care le folosești, de preferat să fie mai puține și de calitate foarte bună.

2. Un pat mare și așternuturi curate

După ce ai trecut de perioada studenției și de mutările frecvente, e timpul să cauți puțină stabilitate. Printre altele, în noul tău cuib, chiar dacă ai sau nu un partener, o să ai nevoie de un pat dublu, confortabil, ca să dormi bine și să ai randament în viața de zi cu zi.

Iar dacă tot investești într-un pat mare, caută și așternuturi din materiale de calitate, cu design plăcut.

3. Bijuterii cu stil

E timpul să adaugi la cutia ta de bijuterii și câteva lucruri de calitate cum ar fi un set de bijuterii din aur sau un ceas cu design clasic și versatil.

Accesoriile mai simple și alese cu bun gust îți vor da mai multă prestanță, mai ales că odată cu vârsta e posibil să avansezi și în carieră și să-ți schimbi statutul social.

Citește și:

4. Încălțăminte trainică

După 30 de ani ar trebui să știi care e stilul sau care sunt stilurile tale vestimentare, prin urmare poți investi în câteva perechi de încălțăminte versatile și cu un calapod bun.

Renunță la încălțămintea cu calapod prost făcut, din materiale care nu lasă pielea să respire sau se rup repede, din simplul motiv că nu are rost să consumi energie pentru a căuta tot timpul alte încălțări și mai ales pentru că cel mai probabil nu sunt confortabile și sănătoase pentru picioarele tale.

5. O haină călduroasă de iarnă

Odată cu trecerea timpului devii mai conștientă de corpul tău și, teoretic, vrei să ai mai multă grijă de tine. Asta înseamnă că ar trebui să dormi mai bine, să mănânci mai sănătos, să te protejezi de soare și de frig.

Citește și:

În cel din urmă caz ar fi bine să investești într-o haină bună de iarnă ce conține materiale și tehnologie care-ți vor ține cu siguranță de cald. Nu trebuie neapărat să sacrifici bunul gust pentru confort, acum există modele de jachete fashion care sunt și foarte practice, cum sunt gecile tehnice.

6. O geantă de calitate

Fie că e vorba de o geantă de piele sau de un rucsac practic, trebuie să investești într-o piesă de calitate, din materiale bune. La fel ca și jacheta sau încălțămintea e bine ca geanta pe care o porți să fie perfect finisată, să aibă cusături bune, accesorii precum fermoare/catarame care nu oxidează și își păstrează culoarea etc.

7. Produse și electrocasnice pentru întreținerea casei

Un aspirator bun și o mașină de spălat rufe te vor ajuta să păstrezi mai ușor curățenia în casă. De asemenea, în cazul în care ai podea din lemn, e bine să ai produse speciale de curățat lemnul. Adaugă la acestea și o soluție de spălat geamuri, bureți de vase, lavete de schimb, mănuși menajere etc. și încearcă să menții curățenia.

Citește și:

Ține minte că e mai ușor să păstrezi curățenia decât să începi mereu de la zero.

8. O bucătărie dotată

Dacă ai timp și îți face plăcere să gătești atunci ar fi bine să ai o bucătărie care-ți face viața mai ușoară atunci când vrei să pregătești masa pentru tine, prietenii tăi sau familia ta.

O să ai nevoie de un set bun de oale și tigăi, un set profesional de cuțite, de tacâmuri și farfurii asortate. Chiar dacă stai cu chirie, poți investi și într-un cuptor bun, un frigider inteligent dacă ai buget și poate chiar și un cântar smart care-ți numără caloriile pe care le mănânci și îți măsoară cantitățile de ingrediente pentru gătit.

9. Un bagaj de calitate

Dacă pleci des în călătorii, un astfel de bagaj este foarte necesar. Chiar și dacă pleci ocazional, e bine să ai o valiză pe care te poți baza, ușor de transportat, bine compartimentata și încăpătoare.

Citește și:

Nu trebuie să renunți la rucsac pentru călătoriile aventuroase în care e nevoie să împachetezi minimul necesar, dar e bine să ai opțiuni.

10. Spațiu

E timpul să arunci lucrurile de care nu mai ai nevoie și pe care le-ai tot păstrat încă din liceu. Vei câștiga nu doar spațiu fizic în casă însă și spațiu mental pentru a face loc noilor experiențe din viața ta de adult.

Urmează recomandările de mai sus și începe o nouă etapă în viața ta cu atitudine pozitivă și curaj!

Surse foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Iulie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.