Setari Cookie-uri

Ochelarii de soare ieftini îmi pot afecta vederea?

Ar fi bine să știi că în afară de funcția de accesoriu, ochelarii de soare au principalul rol de a-ți proteja sănătatea, atât a ochilor, cât și a pielii din jurul acesteia.

ochelari de soare Probabil ți-ai pus cel puțin o dată această întrebare, mai ales după ce ai probat o pereche de ochelari de soare de la un magazin cu suveniruri sau unul care nu are nicio tangență cu domeniul opticii și ai observat că lentilele îți distorsionează imaginea sau ți-o colorează, în funcție de pigmentul acestora. Ar fi bine să știi că în afară de funcția de accesoriu, ochelarii de soare au principalul rol de a-ți proteja sănătatea, atât a ochilor, cât și a pielii din jurul acesteia. Totodată, deși sunt un simbol al verii, ochelarii de soare nu ar trebui să-ți lipsească de la ochi în niciun anotimp, pentru că razele UV, adică cele care îți pot dăuna cel mai mult organismului, sunt prezente tot timpul anului, chiar și într-o zi noroasă. Am pregătit pentru tine motivele principale pentru care ar trebui să iei foarte în serios achiziționarea unei perechi de ochelari de foarte bună calitate.

Citește și:

De ce „ieftin” nu înseamnă și „bun”

Prețurile reduse atrag întotdeauna, fie că este vorba de perioada reducerilor ori de o valoare a unui produs păstrată pe tot parcursul anului, însă nu trebuie să scapi din vedere faptul că mai ieftin nu înseamnă neapărat mai bun. Un proverb evreiesc spune că „sunt prea sărac pentru a-mi cumpăra lucruri ieftine”, iar asta ar trebui să fie literă de lege atunci când îți cumperi un produs pe care îl vei folosi pentru o perioadă îndelungată și care are legătură cu sănătatea ta, așa cum este și cazul ochelarilor de soare. Achiziția unei perechi noi ar trebui să înceapă cu un mic research pe care să îl faci și în urma căruia să afli care este mărimea ideală pentru tine, astfel încât ramele să îți acopere complet ochii, dar mai ales care este nivelul de protecție pe care ți-l va oferi perechea de ochelari de calitate pe care urmează să ți-o cumperi.

Citește și:

Cum alegi ochelarii, în funcție de lentile

Chiar dacă toți ochelarii de soare pe care îi găsești la vânzare au un abțibild pe una din rame care menționează un anumit grad de protecție, cum este cazul însemnului UV 400, în realitate, ochelarii pe care îi cumperi din altă parte decât de la magazinele autorizate nu îți vor oferi niciun fel de protecție. Perechile ieftine peste care poți da la un simplu supermarket sau un magazin de cartier au lentile de plastic colorate care sunt departe de a fi vreun scut între ochii tăi și razele puternice de soare. Așa că ai grijă ca brandul pe care îl alegi să fie unul de încredere, achiziționat dintr-un magazin online de specialitate în domeniul oftalmologiei.

În afară de nivelul de protecție al lentilelor, ochelarii ar trebui să îți ferească ochii de razele directe și în ceea ce privește pielea din jurul lor, care, după cum probabil știi deja, se ridează cel mai repede. Perechea potrivită ca mărime pentru tine te va ajuta nu doar să îți păstrezi un ten mai tânăr, dar îți va face și orele de condus mult mai plăcute, respingând razele care te pot deranja serios la volan.

Citește și:

Nu în ultimul rând, lentilele de calitate te vor scăpa de posibile amețeli sau dureri de cap care ar putea apărea în cazul în care nu ar respecta anumite criterii ori ar fi fabricate dintr-un plastic cu o sursă îndoielnică.

De ce trebuie să ții cont când îți cumperi o pereche de ochelari de soare

Mărime

Cu cât lentilele sunt mai mari, cu atât te vor proteja mai bine de razele de soare. Retina și pielea din jurul ochilor vor fi în perfectă siguranță cu cât lentilele ochelarilor tăi vor fi mai generoase. Ai grijă, însă, la forma lor și la cea a feței tale, pentru că ochelarii supra-dimensionați nu se potrivesc cu orice tip de fizionomie. Imediat după ce consulți un ghid care să te ajute să înțelegi ce formă ți se potrivește, poți comanda o pereche de ochelari de soare pentru dame sau pentru bărbați, cu care știi sigur că îți va sta bine.

Citește și:

Culoare

Dacă vrei ca ochii să nu-ți obosească prea repede sau dacă obișnuiești să petreci multe ore la volan, alege o pereche de ochelari cu lentile verzi, care minimalizează cel mai mult efectul razelor de soare sau pe cel de orbire din trafic, din cauza reflexiei luminii puternice în asfalt sau pe capotele mașinilor. La fel de bune din acest punct de vedere sunt și lentilele maron sau cele gri, care nu modifică în niciun fel cromatica obiectelor din jur. Nu te lăsa păcălit de culorile închise la culoare ale lentilelor, pentru că acestea nu au un nivel ridicat de protecție UV, așa cum ai putea fi tentat să crezi.

Nivelul de polarizare

Lentilele polarizate reduc efectul luminii puternice și îți permit o vedere impecabilă chiar și atunci când razele sunt orbitoare. Pentru a evita efectul de oglindă pe care acestea le creează pe diferite suprafețe, comandă-ți o pereche de ochelari de soare polarizată.

Citește și:

Stai departe de arsurile solare și poartă în orice anotimp o pereche de ochelari de soare de calitate!

Vizionare placuta


Kudika
10 August 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.