Setari Cookie-uri

Advertorial Suferi de constipație? Rezolvă cauza și scapi de probleme

Una dintre principalele cauze ale constipației este alimentația redusă în fibre.

După câteva zile în care nu poți merge la baie, nu doar că te simți umflată, ci și extrem de iritată și fără chef de nimic. Constipația este una dintre problemele frecvente cu care ne confruntăm în special noi, femeile, dar ea este întâlnită și în cazul bărbaților și al copiilor, inclusiv al sugarilor.

Mai mult, constipația este însoțită și de alte neplăceri precum crampe, dureri abdominale, balonare, greață și vărsături, scăderea apetitului, lipsa energiei și pierdere în greutate.

De ce apare constipația?

Una dintre principalele cauze ale constipației este alimentația redusă în fibre. De asemenea, constipația poate apărea și atunci când nu ne hidratăm corespunzător, când nu facem mișcare, când organismul nostru suferă schimbări hormonale cum sunt cele din perioada sarcinii, când urmăm tratamente cu antidepresive, suplimente cu fier, medicamente pentru durere sau când suferim de sindromul colonului iritabil.

În cazul copiilor, constipația apare la peste 30% dintre aceștia și chiar din primul an de viață, atunci când se face trecerea de la laptele matern la laptele praf, în perioada diversificării sau când micuții învață să facă la oliță.

bonflor

Ce faci dacă ești constipat?

  • Adaugă în dieta zilnică cât mai multe fibre (până la 25 gr/zi) și redu consumul alimentelor cu un conținut scăzut de fibre, precum înghețata, brânza, carnea și mâncarea gata preparată. Printre alimentele bogate în fibre se numără fasolea, toate cerealele, fructele proaspete, sparanghelul, salata, varza și morcovii.
  • Hidratează-te corespunzător și limitează băuturile cu cofeină.
  • Creste cantitatea de fibre. Incearca sa mananci cel putin 25 de grame de fibre zilnic. Printre alimentele bogate in fibre se numara varza de Brussels, merele, smochinele, cerealele integrale si fasolea neagra.
  • Fă mișcare zilnic și nu amâna mersul la toaletă.
  • Oferă-i florei tale intestinale un aport de bacterii lactice pentru a-și recăpăta echilibrul. De altfel, specialiștii ne recomandă pentru refacerea florei intestinale și normalizarea scaunelor să folosim un sinbiotic. Bonflor Imuno (pentru bebeluși), Bonflor plicuri (pentru copii începând cu vârsta de 1 an) și Bonflor capsule (pentru copii începând cu vârsta de 6 ani și adulți) oferă aportul de bacterii lactice benefice florei intestinale sănătoase, ajutând la normalizarea tranzitului intestinal.

Kudika
23 August 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.