Setari Cookie-uri

9 abilități mentale care te țin pe linia de plutire

Suntem atât de obișnuți să respirăm, să pășim, să ne avem mintea invadată de gânduri încât uităm să conștientizăm miracolul existenței și să valorificăm la maxim darurile noastre. Iată nouă abilități mentale care te țin pe linia de plutire.

Observarea propriei gandiri

1. Gestionarea impulsivității

Ai capacitatea de a trage aer în piept și de a vă gândi înainte de a acționa. Să fi atentă și conștientă în luarea deciziilor tale. Spre deosebire de multe alte specii, poți să acționezi, nu doar să reacționezi.

2. Ascultarea cu atenție

Ai capacitatea de a asculta cu intenția de a-i înțelege pe ceilalți. Poți asculta și vedea perspectivele altor persoane. Fă un efort pentru a înțelege ideile și punctele de vedere ale celorlalți. Poți vedea prin ochii oamenilor pe care îi asculți.

3. Punerea sub semnul întrebării

Poți pune la îndoială realitatea din jurul tău. Poți fi flexibilă cu gândurile tale și gata să încerci diferite alternative și opțiuni. Nu lua nimic de bun și pune sub semnul întrebării totul. Întrebările sunt cheia pentru o mai bună înțelegere și găsirea soluțiilor unde nu ai crezut că pot fi găsite.

Citește și:

4. Observarea propriei gândiri

Poți deveni conștientă de propriile procese de gândire și de impactul pe care îl au asupra acțiunii și comportamentului tău. Observați stimulii și modelele de gândire. Cunoaște-te mai bine.

5. Aplicarea cunoștințelor anterioare

Te poți baza pe cunoștințele tale anterioare pentru a-ți îmbunătăți experiențele de învățare prezente. Menține o legătură între cunoștințele anterioare și învățarea reală.

6. Colecționează informație prin toate simțurile

Îți poți folosi toate simțurile pentru a colecta date din lumea din jurul tău și pentru a-ți construi realitatea. Observă lumea din jurul vostru și folosește-ți simțurile pentru a o explora pe diferite straturi.

7. Imaginația

Poți fi creativă în gândirea voastră. Poți conecta lucruri diferite și vedea rezultă. Caută căi nebătătorite și explorează posibilități noi.

Citește și:

8. Învățarea

Poți dobândi cunoștințe și învăța lecții de la alții. Poți învăța din experiența altora. Bucură-te de învățare și distrează-te învățând mai mult. Învățarea este o călătorie care durează toată viața.

9. Calculul și organizarea

Poți lista lucrurile pe care dorești să le faci, să le calculezi și să le ordonezi în programul tău. Poți face multe lucruri într-o zi dacă te organizezi corespunzător.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Ollyy/By Lassedesignen

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.