Setari Cookie-uri

8 simptome fizice deranjante asociate cu anxietatea

Primul lucru pe care trebuie să îl cunoști atunci când începi să simți pe propria piele simptomele anxietății este că nu ești singura în această situație. Nici nu îți imaginezi câți din jurul tău duc o luptă cu această tulburare și, neavând încotro, învață să trăiască cu ea.

Nu dispera! De anxietate te poți vindeca, dar asta înseamnă ca trebuie să îți vindeci mintea și sufletul - de aici vine toată neliniștea și toată frica.

Despre anxietate am mai vorbit și vom continua să vorbim, motiv pentru care astăzi adăugăm pe lista cu simptome ale anxietății alte 8 simptome fizice.

Simptome fizice ale tulburărilor de anxietate

1. Halucinații olfactive. Un fenomen rar întâlnit, halucinațiile olfactive apar în cazul unor boli psihice (epilepsie, schizofrenie, tumori) și, după cum putem observa, în cazul persoanelor care suferă de anxietate. Cercetătorii de la The American Academy of Neurology preciează că halucinațiile olfactive sunt de cele mai multe ori mirosuri neplăcute, care diferă de la persoană la persoană.

Halucinatii olfactive

sursa foto: shutterstock/ by elwynn

Citește și:

2. Gaze intestinale și eructații (râgâit). Una dintre schimbările fizice care au loc în caz de anxietatea este creșterea acidității în stomac, care provoacă tulburări gastrointestinale, precum și înghițirea unei cantități mai mare de aer, care provoacă răgăitul.

3. Tulburări de somn. Acest simptom nu mai este o noutate, cu toate astea trebuie adus în față de fiecare dată. Pentru mulți, anxietatea provoacă insomnie, asta deoarece rămân prinși în gânduri îngrijorătoare cu privire la evenimentele trecute sau, contrariul, cu privire la viitor.

4. Căscat excesiv. Poate fi chiar din cauza lipsei de somn, simptom menționat mai sus, însă căscatul frecvent este un alt simptom ciudat pe care s-ar putea să îl resimți când suferi de anxietate.

Citește și:
  • Ce face ca o boală rară să fie rară?
  • Bărbia dublă: cum scapi de ea?
  • Diabet insipid: Ce înseamnă și cum se manifestă?

5. Mâini și picioare reci. Dacă suferi de tulburări de anxietate, este recomandat să te aprovizionezi cu șosete și mănuși, pentru că unul dintre simptomele ciudate ale anxietății este senzație de mâini și picioare reci. Atunci când ești anxios, circulația sângelui este redirecționată dinspre extremitățile corpului (mâini, picioare, stomac) către organele interne mari (coapse și șolduri). Acesta este un reflex primitiv care ne ajută să ne refugiem în caz de urgență.

Simptome fizice ale tulburarilor de anxietate

sursa foto: shutterstock/by alex master

6. Scaune apoase. Probabil că te-ai confruntat deja cu un astfel de simptom în momentele cu emoții mari, când te pregăteai pentru un interviu, un examen sau o întâlnire importantă. S-a dovedit că există legături strânse între sistemul nervos central/creierul cerebral și sistemul nervos enteric/"creierul din stomac" (deține controlul asupra digestiei), motiv pentru persoanele care suferă de anxietate, depresie, atacuri de panică sau sunt stresate ori trăiesc emoții puternice se confruntă des cu scaune moi (diaree).

Citește și:

7. Gură uscată. Să nu mai pleci niciodată la drum fără o sticlă cu apă în geantă. Tulburările de anxietate sau stresul pot reduce fluxul de salivă, ducând la senzația de gură uscată.

8. Bâțâială. De fiecare dată când te vei simți neliniștită în legătură cu ceva, s-ar putea să te trezești că nu te mai poți opri din tremurul nervos la mâinilor, al picioarelor și chiar al capului - să știi că ăsta este unul dintre simptomele ciudate ale anxietății.

sursa foto front page: shutterstock/by mladen mitrinovic

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.