Setari Cookie-uri

5 obiecte comune pe care le poți înlocui cu variantele lor îmbunătățite

Obiecte comune, cu care ne-am obișnuit, pot fi înlocuite cu unele care au o funcționalitate mai mare și beneficii suplimentare.

obiecte comune

În prezent, avem mai multe opțiuni decât în orice altă perioadă. Inventivitatea oamenilor și progresul tehnologic au dus la transformarea multor obiecte, iar noile versiuni sunt chiar mai utile decât în trecut. Obiecte comune, cu care ne-am obișnuit, pot fi înlocuite cu unele care au o funcționalitate mai mare și beneficii suplimentare. Iată câteva exemple de obiecte personale pe care le poți înlocui cu versiuni mai moderne:

1. Înlocuiește ochelarii de vedere cu lentilele de contact

În România, se estimează că aproximativ 45% din populație poartă ochelari de vedere, potrivit Statista. Lentilele de contact au același efect ca în cazul ochelarilor, dar aduc și câteva beneficii suplimentare. Poți face sport mai ușor atunci când porți lentile de contact, fără să riști să îți scapi și să-ți spargi ochelarii. Totodată, lentilele sunt mai confortabile și nu impun o schimbare asupra aspectului tău fizic (cu excepția cazului în care alegi lentile colorate). Nu în ultimul rând, tu alegi cât de des să îți schimbi lentilele. Spre exemplu, printre aceste lentile de contact de la Edel Optics se numară modeleă care pot fi înlocuite în fiecare zi, odată la două săptămâni sau odată pe lună.

Citește și:

2. Înlocuiește ceasul de mână cu un smartwatch

În prezent, ceasul de mână a devenit mai degrabă un accesoriu stilat. Funcționalitatea sa este limitată, din moment ce putem afla imediat ora de la telefonul mobil. Atunci când înlocuiești un ceas de mână cu un smartwatch, te bucuri de multe funcții utile. Poți afla care este pulsul tău, câți pași ai făcut într-o zi și tot felul de statistici utile pentru un stil de viață sănătos. Totodată, primești notificări și apeluri, ceea ce poate fi mai comod decât pe telefonul mobil, care nu e mereu la îndemână. În plus, nu e nevoie să renunți la aspectul unui ceas de mână. Diversitatea designului smartwatch-urilor a crescut considerabil și poți găsi modele elegante și feminine, dacă acesta este stilul pe care ți-l dorești.

Citește și:

3. Înlocuiește portofelul clasic cu un model antifurt

Poate că portofelul tău arată minunat, însă din păcate nu mai este la fel de sigur ca înainte. Unii hoți nici măcar nu au nevoie să îți fure portofelul ca să obțină ceea ce doresc. În prezent există aparate care, atunci când se află în apropierea cardurilor, permit scanarea și furtul de informații de pe acestea. Aici intervine utilitatea unui portofel cu protecție RFID, potrivit Stack Social. Acesta îți protejează cardurile împotriva cititoarelor de identificare a frecvenței radio, iar informațiile despre carduri sunt oprite datorită materialelor folosite în fabricarea acestor portofele.

4. Înlocuiește clasica agendă cu una rezistentă la apă

Arată ca agendele și caietele obișnuite, însă hârtia nu este cea cu care ne-am obișnuit. Hârtia rezistentă la apă poate fi folosită fără probleme pe timp de ploaie. Dacă preferi agenda fizică celei digitale, e foarte util să știi că îți poți păstra notițele în siguranță dacă folosești una rezistentă la apă. Informațiile nu vor fi pierdute dacă îți verși cafeaua pe ea sau dacă o uiți în ploaie. Mai mult, a apărut și hârtia 100% waterproof, care nu ar trebui confundată cu cea rezistentă la apă, potrivit terraslatepaper.com. Spre deosebire de cea din urmă, hârtia waterproof poate fi scufundată în apă și poate rezista chiar și în mașina de spălat vase

Citește și:

5. Înlocuiește periuța de dinți cu una electrică

Periuțele de dinți electrice nu sunt o noutate pe piața produselor de igienă orale. Din fericire, în ultimii ani au apărut modele mai accesibile, astfel încât mai multe persoane își pot permite să înlocuiască periuța de dinți cu una electrică. Studiile arată că modelele electrice funcționează mult mai bine pentru îndepărtarea plăcii bacteriene și reducerea gingivitei, conform Health Line.

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.