Setari Cookie-uri

Liposuctia si lipofilling, minunea in 2 pasi facuti impreuna

Femeia este o fiinta frumoasa. Oricum ai privi-o, ea emana cele mai senzuale si ataragatoare gesturi, miscari si face ca orice in jurul ei sa straluceasca. Insa, cum timpul nu iarta pe nimeni, se pare ca acest zeu nemilos, Chronos, loveste mai intai in cele pe care nici cu o floare nu e bine sa le atingi.

comunicat de presa

Dr. Andrei Gregorian: „Esti frumoasa si meriti perfectiunea!”

Femeia este o fiinta frumoasa. Oricum ai privi-o, ea emana cele mai senzuale si ataragatoare gesturi, miscari si face ca orice in jurul ei sa straluceasca. Insa, cum timpul nu iarta pe nimeni, se pare ca acest zeu nemilos, Chronos, loveste mai intai in cele pe care nici cu o floare nu e bine sa le atingi. Din fericire, tot timpul ne-a dat ragazul ca medicina sa evolueze iar astazi il batem cu armele tehnologiei si noilor metode de infrumusetare. Exista voci care spun: „Sa imbatranim frumos si natural”. Noi contracaram si spunem: „Sa tarim frumos si cu o naturalete care tine de atitudine. De restul se ocupa medicina”. Dragile noastre, nu va temeti sa remediati mici imperfectiuni. Nu dati inapoi in a va oferi implinirea unor doleante ascunse. Atat timp cat faceti asta cu limita naturaletii, nu este nimic gresit.

Citește și:

Medicina a creat liposuctia, care in combinatie cu lipofilling-ul va ajuta sa aveti corpul de revista.

Dr. Andrei Gregorian explica ce presupun cele doua proceduri, cum se pot combina ele si de ce.

„Liposuctia este o procedura chirurgicala prin care se elimina grasimea in exces de la nivelul organismului. Consta in aspiratia depozitelor adipoase din zone specifice ale organismului, precum:

  • Fese
  • Abdomen
  • Solduri
  • Coapse
  • Brate

Nu este o metoda de slabit sau o alternativa a acesteia. Pentru scaderea in greutate este mai recomandat sa apelati la proceduri precum bypass-ul gastric. Ca obiectiv se urmareste eliminarea depozitelor extinse de grasime, dar localizate”, explica medicul.

De la el aflam ca pentru a fi un candidat ideal in vederea efectuarii procedurii, trebuie sa indeplinesti o serie de conditii:

  • Variatia greutatii tale sa fie in maxim 30 % fata de indicele de masa corporala ideal al corpului tau
  • Pielea sa fie elastica si ferma
  • Este de preferat sa fii nefumator

„Este de asemenea posibil ca, in cazul in care esti de acord sa faci operatia, sa ti se prescrie anumite restrictii in ceea ce priveste dieta si consumul de alcool. Dar, in prima faza este necesara prezentarea la un consult de specialitate. Atunci, medicul specialist in chirurgie plastica va aprecia oportunitatea interventiei, zonele asupra carora este posibil sa se intervina si estimarile privind asteptarile legate de rezultatul procedurii”, spune dr. Andrei Gregorian.

Citește și:

    Conform medicului Gregorian, analizele de sange se vor efectua cu minim 2 saptamani inaintea operatiei, pentru ca in cazul in care se va remarca o problema de sanatate sa existe timp suficient pentru a o remedia.

    Dr. Gregorian puncteaza: „Zonele ce urmeaza a fi supuse interventiei vor fi trasate cu un marker sau creion dermatograf si va fi necesara efectuarea unor poze inainte si dupa. Astfel, se poate face o apreciere asupra reusitei procedurii. Anestezia va fi efectuata pe cale generala iar in blocul operator va fi prezent si un medic anestezist. Pacientul va putea pleca acasa a doua zi dupa operatie, fara a fi posibil insa ca acesta sa isi conduca masina proprie. Exista mai multe tipuri de operatii de liposuctie:

    1. Prin injectarea de solutie salina. Este cea mai frecventa tehnica. Astfel, aceasta solutie care contine ser fiziologic, lidocaina si adrenalina este injectata pentru a mobiliza depozitele de grasime si a avea sangerare si dureri reduse. Acest amestec urmeaza sa fie aspirat cu ajutorul unei canule.
    2. Cu ultrasunete. Acestea sunt directionate in scopul dizlocarii depozitelor de grasime si a facilita aspiratia acestora
    3. Asistata cu laser: faciliteaza lichefierea si absorbtia depozitelor de grasime.

    Liposuctia in sine se face cu ajutorul unei canule, care se insereaza pe sub piele si aspira depozitele gata mobilizate. Asa cum am mentionat mai devreme, de obicei este necesar sa stai doar pana ziua urmatoare in spital. Fiind vorba de o operatie, te poti astepta la umflaturi, vanatai, inflamatie si disconfort pentru o perioada de timp. Pentru a preveni si a limita aceste inconveniente, medicul iti va prescrie antiinflamatoare, antialgice pentru limitarea durerii si antibiotice in vederea prevenirii aparitiei oricarei infectii.”

    De la Andrei Gregorian, managerul Clinicii Gregorian, am aflat ca in paralel cu aceasta procedura se poate efectua cea de lipofilling.

    Procedura de Lipofilling consta in prelevarea grasimii prin lipoaspiratie, prepararea acesteia si injectarea in locuri ce se doresc a fi volumizate. Cele mai frecvente zone sunt intalnite la nivelul sanilor si feselor, dar se poate ajunge pana la nivel facial. Tesutul adipos extras este amestecat impreuna cu ser fiziologic si antibiotic si este ulterior aplicat. Aceasta metoda reprezinta o alternativa viabila de volumizare corporala non invaziva, impreuna cu acidul hialuronic cu greutate moleculara ridicata. Inlocuieste cu succes implanturile mamare sau fesiere fara a influenta negativ recuperarea dupa lipoaspiratie. Grasimea transferata este reinjectata in asa fel incat sa intre in contact cu tesutul sanatos, care ii va asigura aportul de oxigen si nutrienti. Astfel, durata de remanenta a procedurii se situeaza intre 3-5 ani, iar in cazul zonelor mai ferite precum cearcanele chiar pana la 7 ani.”

    Referitor la durata operatiei, medicul explica: „Daca in mod normal lipoaspiratia dureaza pana la 2 ore, lipofillingul o mai prelungeste cu inca una. Anestezia este pe cale generala, aceeasi ca si in cazul aspiratiei simple. De asemenea, in locul unde substanta a fost aplicata exista posibilitatea aparitei imediate a unei inflamatii. Aceasta va trece insa rapid. Multi chirurgi prefera sa efectueze supracorectie, datorita faptului ca pana la 30 % dintre celulele transplantate nu supravietuiesc. Astfel, un rezultat final, pe deplin satisfacator estetic, se poate vedea in aproximativ 2 luni de la data transferului. Medicatia postoperatorie este asemanatoare ca in cazul lipoaspiratiei simple: antialgice, antiinflamatoare si antibiotice.”

    In concluzie, lipoaspiratia si lipofillingul se recomanda persoanelor care doresc sa scape de depozitele masive localizate de grasime, sa aiba un corp sculptat, volumizat la randul lui pe cale naturala, cu o perioada de recuperare redusa fata de alte variante mai invazive.

    Photo by Africa Studio vis Shutterstock

    Vizionare placuta


    Kudika
    10 Decembrie 2018
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.