Setari Cookie-uri

7 motive pentru care ceaiul nu trebuie să-ți lipsească în perioada iernii

Ceaiul e unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva frigului și a bolilor asociate sezonului rece.

beneficii ceai

Frigul, umezeala, riscurile gripei, răcelii și virozelor, precum și schimbările bruste de temperatura fac din acest anotimp să fie cel mai dificil pentru organismul tău. Un sistem imunitar slăbit poate duce la apariția gripei, lucru pe care cu siguranță ai prefera să-l eviți. Tocmai din acest motiv, iarna este foarte indicat să bei cât mai multe lichide calde, iar ceaiul e unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva frigului și a bolilor asociate sezonului rece.

7 motive pentru care ceaiul nu trebuie să-ți lipsească în perioada iernii:

1. Reduce inflamația

În special atunci când vorbim despre ceaiul de mușețel, trebuie să știi că acesta are efectul de a reduce orice inflamație din organism. Acesta prezintă proprietăți antibacteriene, fiind util în infectiile tractului digestiv și ale căilor aeriene, fapt ce te poate ajuta în răcelile frecvente. Servit cu puțină miere reprezintă o alegere excelentă pentru perioada iernii.

Citește și:

2. Conține antioxidanți

Anumite tipuri de ceaiuri reprezintă surse bogate de flavonoide și antioxidanți, ce ajută organismul în timpul răcelii. Printre acești antioxidanți se numără și quercetina, pe care îl puteți regăsi în ceaiul negru de pe secom.ro sau chiar și în ceaiul verde. Un studiu publicat în Journal of Medicinal Food în 2013 a arătat că acest antioxidant este extrem de util în fazele incipiente ale apariției răcelii în organism.

3. Stimulează circulația sângelui

Pentru o circulație mai bună a sângelui, o digestie mai eficientă și un sistem imunitar mai puternic ceaiul de ghimbir este o soluție eficientă în perioada sezonului rece. Ceaiul de ghimbir poate fi consumat in combinatie cu ceaiul verde , oferindu-i un gust mai puternic și o aromă specială.

Citește și:

4. Elimină stările de greață

Ceaiul de menta stimulează fluxul biliar pentru a crește rata și eficiența digestiei, fapt ce te poate ajuta mai ales dupa maratonul culinar din perioada sarbatorilor de iarna. Ceaiul de mentă este un antispasmodic, astfel încât reduce șansele de vărsături și greață, chiar și în caz de rău de mișcare.

5. Te ajută să scapi de durerile în gât

De multe ori, racelile aflate în stadiul incipient se resimte cel mai mult în zona gâtului. Alături de o medicatie corectă, este foarte util ceaiul din rădăcină de lemn dulce, care atenuează tusea seacă având un gust placut aproape similar cu cel al bomboanelor.

6. Reduce stresul

Zilele de iarnă sunt lungi si pot părea si mai lungi din cauza traficului aglomerat, sau a conditiior meteo speciale.. . Cum stresul poate fi mai ridicat acum, un remediu util este ceaiul de roiniță, util în reducerea stărilor de anxietate, problemelor cu somnul și a tensiunii arteriale.

Citește și:

7. Combate reacțiile alergice

Dacă suferi de alergii la praf sau la acarieni, ceaiul de urzică, în mod special, este extrem de util. Acesta conține antihistaminice naturale, fiind un anti-inflamator eficient. Desigur, dacă simptomele nu se amelioreaza, o vizită la medic este mai importantă.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Africa Studio

Vizionare placuta


Kudika
17 Ianuarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.