comunicat de presa

Atelierul "Întâlniri francofone: Broderie, tradiții și antreprenoriat", inițiat și organizat de Biroul regional al Organizației Internaționale a Francofoniei pentru Europa centrală și de Est (BRECO), va avea loc în acest week-end, la Muzeul Național al Satului «Dimitrie Gusti» din București.

Având tema "Vivre Ensemble" (« Să trăim împreună »), atelierul va reuni femei pasionate de broderie din 10 țări francofone din Europa, cu scopul consolidării spiritului de colaborare antreprenorială și a spiritului de comunitate al femeilor francofone. Broderiile create de cele 22 de participante vor fi expuse în cadrul unei expoziții, care va fi deschisă în perioada 9 – 31 martie, la Muzeul Satului.

Evenimentul vizează consolidarea rețelei femeilor antreprenor din țările francofone și cooperarea interregională în contextul apartenenței României la Francofonie, precum și al Președinției române a Consilului Uniunii Europene. De asemenea, atelierul va constitui debutul unui program mai vast de incluziune pe piața muncii a femeilor, în special a celor din categorii defavorizate.

Inițiativa este inspirată de Conferința Femeilor Francofone «Création, innovation, entrepreneuriat, croissance et développement: les femmes s’imposent!» organizată de Organizația Internațională a Francofoniei, sub înaltul patronaj al Președintelui României. Aceasta a reunit, pe 1 și 2 noiembrie 2017, la București, peste 800 de femei antreprenoare din întreg spațiul francofon. Conferința a avut ca rezultat crearea Rețelei Francofone pentru Antreprenoriat Feminin (REFEF).

INIȚIATOR ȘI ORGANIZATOR: Biroul regional al Organizației Internaționale a Francofoniei pentru Europa Centrală și de Est (BRECO)

PARTENERI: Muzeul Național al Satului «Dimitrie Gusti» București, Rețeaua Francofonă pentru Antreprenoriat Feminin (REFEF), Delegația generală Wallonie Bruxelles, SeriousEvo, Velvetique Communication.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: