Setari Cookie-uri

Taxa pe roz. Cum îți afectează veniturile faptul că ești femeie

Faptul că ești femeie te afectează la nivel financiar în feluri la care poate nu te-ai gândit?

Ai o carieră de succes, pentru care ai muncit poate chiar mai mult decât bărbații care ocupă același post și câștigi un salariu care îți permite o viață dacă nu perfectă, măcar destul de aproape de ceea ce ți-ai dorit. Dar știi că faptul că ești femeie te afectează la nivel financiar în feluri la care poate nu te-ai gândit? Iată câteva dintre acestea și ce poți face pentru a minimiza pagubele.

Plătești efectiv mai mult în fiecare zi, doar pentru că ești femeie

Un studiu realizat de către NYC Department of Consumer Affairs a scos la iveală faptul că produsele destinate femeilor costă, în medie, cu 7% mai mult decât cele pentru bărbați. În cadrul acestuia au fost analizate aproape 800 de produse, de la 90 de branduri.

Studiul a mai descoperit că femeile plătesc mai mult pe tot parcursul vieții, pentru că jucăriile pentru fetițe costă mai scump, la fel ca și produsele pentru femeile în etate sunt mai scumpe decât pentru bărbații vârstnici. Ce poți face în acest caz? Trebuie să fii informată și să fii atentă mereu atunci când faci alegeri în viața ta. Ba mai mult de atât, te poți implica în educația fetelor mai puțin norocoase decât tine, pentru că, știi prea bine, un om educat este un om informat și orice copil merită o șansă la o viață mai bună.

Citește și:

Există șanse bune să fii mai prost plătită decât un bărbat care ocupă aceeași funcție

Un raport al Băncii Mondiale publicat anul trecut a scos la iveală faptul că femeile din România sunt plătite cu 10% mai puțin decât bărbații, pentru joburi similare. Situația este destul de asemănătoare în multe dintre țările Uniunii Europene. Deși au aceleași studii, aceeași experiență și de multe ori chiar mai multă pasiune și implicare, femeile sunt mai prost plătite decât bărbații și, automat, acest lucru se răsfrânge asupra nivelului de trai. Ce poți face în acest caz? Analizează cu atenție piața muncii, află care sunt salariile pentru jobul pentru care urmează să aplici și negociază suma pe care o vei primi. Dacă știi din surse sigure cât câștigă un bărbat care are aceleași atribuții, nu accepta mai puțin. În plus, atunci când consideri că este momentul să primești o mărire salarială, nu ezita să o ceri și să aduci argumente pentru ea.

Citește și:

Ai mai puține șanse să pui bani deoparte

Atunci când ai un salariu mai mic decât un bărbat care ocupă același post, ai o familie în care investești și obligații care mai de care mai importante, este mai puțin probabil să ai de unde să economisești, fie pentru o vacanță pe care ți-ai dorit-o mereu, fie pentru a avea un fond de rezervă pentru perioade de criză precum pierderea jobului, spre exemplu. Ce este de făcut? Pune deoparte în fiecare lună o sumă de bani, oricât ar fi de mică, apoi reorganizează-ți bugetul în funcție de suma rămasă. Stabilește prioritățile și în funcție de nevoile tale, nu doar ale celorlalți. Chiar dacă se știe că femeile sunt mult mai responsabile atunci când vine vorba despre economii, nu trebuie să te sacrifici mereu pentru a avea o viață decentă.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Martie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.