Setari Cookie-uri

Cinci feluri în care îți poți cheltui banii mai cu folos

Cumpără produse care nu sunt dăunătoare și care nu sporesc gradul de poluare al planetei.

Să îți cheltuiești banii cu folos nu înseamnă doar să obții maximum de valoarea pentru fiecare leu dar și să te gândești la impactul pe care achiziția ta o are în lume. Iată cinci feluri în care îți poți cheltui banii mai cu folos.

1. Susține producătorii locali de produse și alimente eco

În orice zonă a țării ai locui, există mici afaceri de familiei construite în jurul alimentelor și produselor eco. Chiar dacă nu au putere de producție mare iar prețurile lor sunt poate un pic mai mari decât cele din marile lanțuri comerciale, un lucru este sigur. Produsele lor sunt mai sănătoase și mai naturale. Așadar, ajută-i pe ei și pe tine și aprovizionează-te de la ei.

2. Investește în sănătatea ta mintală

Fiecare dintre noi are puterea de a face lumea în care trăim mai bună. Și asta pentru că prima persoană cu care trebuie să începi ești tu însăți. Nimeni dintre noi nu poate face o schimbare pozitivă și durabilă până când nu își rezolvă problemele personale. Acestea ne influențează fiecare alegere.

Citește și:

3. Donează-ți timpul și banii organizațiilor de caritate sau companiilor cu a căror misiune rezonezi.

Găsește-ți o misiune cu care rezonezi, orice de la o Românie mai curată la găsirea unor familii adoptive pentru câinii din adăposturi, și identifică organizațiile de caritate care rezolvă aceste probleme. Apoi decide cât anume din venitul sau timpul tău ești dispusă să aloci. Satisfacția de a ajuta va fi uriașă.

4. Cumpără produse care nu sunt dăunătoare și care nu sporesc gradul de poluare al planetei.

Asigură-te că produsele pe care le cumperi nu adaugă și mai multă poluare în lume. că nu dăunează mediului încnjurător sau animalelor. Fă alegeri bazate pe intuiția și judecata ta și nu pe ce face toată lumea.

5. Nu mai cumpara produse de la companii care exploatează oamenii sau mediul

Ai auzit cu siguranță povești despre branduri ultra cunoscute care își tratează angajații ca pe niște sclavi, care fac teste pe animale sau deversează deșeuri în mijlocul naturii, fără să le pese de impactul pe care îl au. Singura soluție pentru a le minimiza impactul este aceea de a înceta să le mai fii clientă. Vei putea cheltui banii economisiți pentru cauze mai nobile.

Citește și:

Featured foto by Romolo Tavani via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.