Setari Cookie-uri

Avantajele detoxifierii organismului cu remedii naturale

In perioada primăverii, un termen utilizat frecvent este detoxifierea. Aceasta reprezintă un set de metode și de obiceiuri alimentare, prin care toxinele sunt eliminate din organism.

Primăvara este, în mod natural, anotimpul schimbărilor. Se schimbă vremea, garderoba, alimentația. Tot în perioada primăverii, un termen utilizat frecvent este detoxifierea. Aceasta reprezintă un set de metode și de obiceiuri alimentare, prin care toxinele sunt eliminate din organism. Acestea, la rândul lor, se acumulează prin menținerea unui stil de viață nesănătos, bogat în alimente nocive (așa-numitul junk food).

Odată cu detoxifierea, revin și discuțiile cu privire la cele mai eficiente metode pe care le puteți utiliza și la produsele care dau cel mai bun randament. Acest articol vine în întâmpinarea celor mai populare întrebări privind rutina de detoxifiere și avantajele acesteia. Așadar, de ce este bine să facem regulat cure de detoxifiere?

Citește și:

Contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar

Primăvara este anotimpul în care apar frecvent viroze și alergii. Unul dintre avantajele majore ale curelor de detoxifiere este reprezentat de îmbunătățirea imunității organismului. Comparativ cu metodele clasice de creștere a imunității, avantajul detoxifierii cu produse naturiste este reprezentat de lista mai scurtă de posibile reacții adverse și complicații.

Aceasta se datorează în principal faptului că, în perioada de detoxifiere, alimentația este mai mult bazată pe legume și fructe, organismul primind toate vitaminele și antioxidanții de care are nevoie pentru menținerea unei imunități ridicate.

Ajută la înfrumusețarea pielii

Pe lângă îmbunătățirea sistemului imunitar, un alt avantaj al curelor de detoxifiere este reprezentat de înfrumusețarea pielii. Aceasta este afectată de factorii din mediul înconjurător poluat, motiv pentru care, pe lângă rutina de îngrijire zilnică, orice ajutor este binevenit.

Citește și:

Curele de detoxifiere acționează la nivelul pielii prin eliminarea impurităților și a toxinelor acumulate în timp. Detoxifierea făcută corespunzător ajută atât pielea, cât și întregul organism să absoarbă vitaminele și antioxidanții de care are nevoie pentru a se păstra sănătoase. Acest lucru este important întrucât o piele sănătoasă este frumoasă și va îmbătrâni mai lent.

Îmbunătățește capacitatea de concentrare

Stresul cotidian reprezintă unul dintre factorii care influențează cel mai pregnant capacitatea de concentrare. Fiind înconjurați de atât de mulți stimuli la care trebuie să fim atenți simultan, scăderea capacității de concentrare apare ca o consecință firească.

Alături de aceasta, oboseala cronicizată reprezintă semnul unei vieți pline și nesănătoase. Detoxifierea contribuie la îmbunătățirea capacității de concentrare indirect, prin îmbunătățirea calității somnului și a stării de bine generale. Un organism odihnit este unul cu suficientă energie pentru a face față provocărilor aferente fiecărei zile.

Citește și:

Contribuie la eliminarea stresului

Având în vedere stresul zilnic la care suntem expuși, un stil de viață sănătos presupune și modalități eficiente de reducere a stresului. Detoxifierea reprezintă o parte importantă în acest proces datorită produselor naturale care au un efect relaxant.

Sportul reprezintă, împreună cu alimentația bazată pe produse naturale, o parte importantă a procesului de detoxifiere. Totodată, acesta este cunoscut și ca un mijloc de producere a endorfinelor, scăzând astfel nivelul de stres resimțit.

Sporește nivelul de energie al organismului

Unul dintre principalele semne ale acumulării toxinelor este reprezentat de instalarea unei stări de oboseală permanentă. O perioadă de detoxifiere ajută organismul să revină la un nivel optim de energie prin adoptarea unui plan alimentar corect și echilibrat, adaptat noului sezon. Astfel, cu ajutorul unei diete echilibrate, cât mai bogată în alimente neprocesate, corpul își va reface rezervele de energie necesare pentru a asigura buna sa funcționare.

Citește și:

Acestea reprezintă cele mai populare motive pentru care oamenii apelează la curele de detoxifiere, fiind vorba despre avantajele amplificate ale unui stil de viață sănătos. De altfel, curele de detoxifiere, devenite atât de populare reprezintă o componentă importantă a acestuia, alături de sport și de o alimentație cât mai echilibrată în afara perioadelor de detoxifiere.

Chiar dacă există sceptici în ceea ce privește rezultatele obținute cu ajutorul acestor strategii alimentare, detoxifierea rămâne o practică populară, care merită să fie încercată măcar o dată.

Foto Africa Studio/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.