Setari Cookie-uri

7 sfaturi utile pentru amenajarea camerei copilului

Aspecte de care ar trebui să ții cont, atunci când amenajezi camera copilului

Înainte să cauți inspirație pe Pinterest sau în paginile revistelor de decorațiuni interioare, trebuie să-ți pui câteva întrebări cum ar fi cele despre spațiul pe care îl ai dispoziție, lumina naturală din cameră, culorile dorite, cum păstrezi încăperea sigură pentru copil, cât de bine este pus la punct sistemul de încălzire, ce mobilier este rezistent sau ce țesături sunt sigure pentru sănătatea celui mic.

Odată ce ai luat în calcul toate aceste lucruri, îți va fi mult mai simplu să faci un plan ca să cumperi ce este cu adevărat util și apoi să-ți pui creativitatea la treabă. Iată însă și alte aspecte de care ar trebui să ții cont, atunci când amenajezi camera copilului:

1. Indiferent de vârsta copilului, trebuie să te asiguri că încăperea lui este mereu curată și aerisită și că se păstrează mereu o temperatură constantă. Alege să amenajezi camera copilului într-o încăpere cu multă lumină naturală, dar dacă acest lucru nu este posibil, instalează aici lămpi cu LED, care oferă o lumină albă caldă, benefică pentru ochi.

Citește și:

2. Este foarte important ca această cameră să fie împărțită în mai multe zone - pentru dormit, joacă, studiu și depozitare. Dacă doi copii împart aceeași cameră, o bună organizare a spațiului este cu atât mai importantă.

3. În camera celor mici, este bine să ascunzi prizele și să instalezi diverse elemente de protecție, cum ar fi o barieră de protecție pentru pătuț, seturi de protecție pentru colțurile pieselor de mobilier, protecție pentru ușă dar și pentru ferestre, de luat în calcul pentru situațiile în care cei mici ar putea rămâne nesupravegheați, de exemplu atunci când se joacă sau când dorm.

4. Mobilierul trebuie să fie de bună calitate. Alege piese clasice, care vor arăta bine și peste cinci ani, plus piese multifuncționale, pentru a câștiga spațiu. De exemplu, un pătuț transformabil pentru camera bebelușului, sau un pat cu loc de joacă, sau pentru birou, pentru copiii de vârste mai mari sau adolescenți.

Citește și:

5. Dacă a venit momentul să instalezi un birou în această cameră, cea mai bună alegere este un birou flexibil, cu înălțime reglabilă, care asigură confortul și dezvoltarea armonioasă a copiilor.

6. În camera bebelușului ar trebui să se afle și o canapea sau un fotoliu pentru părinți.

7. Dacă cel mic are deja pasiunile sale, ar trebui să îl implici în luarea deciziilor. În funcție de preferințele sale, decorațiunile interioare pot fi inspirate de filme de animație, călătorii, lumea animalelor etc.

Sursa foto main Photographee.eu/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.