Setari Cookie-uri

Cele mai bune prăjituri de post pe care le poți prepara ușor acasă

Dulciurile nu sunt interzise în post.

Dulciurile nu sunt interzise în post. Alege una dintre rețetele de mai jos, dacă ții post, ai poftă de un desert delicios și n-ai vrea să petreci mult timp în bucătărie.

Halva de casă

Halvaua este o prăjitură orientală pe cât de sățioasă, pe atât de simplă. Conține: semințe de floarea soarelui, zahăr, esență de vanilie sau rom, unt (unt de cacao și unt de cocos, în varianta de post), dar poți adăuga și nuci, stafide, merișoare, goji.

Este o execelentă gustare de post și un desert recomandat și copiilor, alături de un pahar de lapte sau o cană cu ceai.

Loukoumades

Loukoumades sau gogoșile grecești sunt bile din aluat prăjit, stropite cu sirop de miere și date prin nucă și scorțișoară. În Grecia, le găsești în restaurante, taverne sau la tarabele cu dulciuri.

Citește și:

Rețeta este simplă. Drojdia și zahărul se dizolvă în apă calduță, apoi se adaugă făina, sarea, și se frământă. Se adaugă și aproximativ 150 ml de ulei. Aluatul se acoperă și se păstrează la cald timp de o oră, cât durează să crească.

Siropul de miere se pregătește în felul următor: se pune la fiert puțină apă cu zahăr, iar după cinci minute, se adaugă mierea.

Negresă de post

Negresele (brownies) sunt excelente în post, atât vreme cât renunți la lapte și ouă. Găsești aici o foarte bună reteta negresa, în mai multe variante: de post, cu dulceață, cu ciocolată sau cu nucă de cocos.

Rețeta vine din Statele Unite, dar a devenit populară în multe alte părți ale lumii, inclusiv la noi. Îi poți schimba ușor aroma adăugând cafea proaspăt măcinată, scorțișoară sau nuci.

Citește și:

Biscuiți condimentați

Biscuiții sau fursecurile condimentate se obțin foarte simplu, amestecând și frământând mai întâi toate ingredientele într-un vas: adică făina, untul de cocos, zahărul, sarea (un vârf de cuțit), migdalele, nucile, cuișoarele, anasonul. Dacă nu ții post, rețeta poate conține ouă și unt.

Se așteaptă o oră, după care aluatul astfel rezultat se decupează în bucăți rotunde sau pătrate și se așază pe o tavă, care va fi lasată în cuptor timp de 20 de minute.

Astfel de biscuiți schimbă gustul cafelei, așa că pregătește o tavă pentru micul dejun.

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.