Setari Cookie-uri

Cum să te pregătești în mai puțin de o oră pentru a merge la plajă sau la piscină

Câteva sfaturi și trucuri pe care le poți adopta și tu când vei mai primi o asemenea invitație

Poate că și tu ai primit, la un moment dat, o o invitație pe ultima sută de metri la piscină. Sau poate că pur și simplu ai fost chemată să sari în mașina câtorva prieteni care au decis, de la o oră la alta, să facă o escapadă la mare. Probabil că nu ai acceptat niciuna dintre aceste propuneri, sub pretextul că nu poți fi gata în atât de puțin timp.

E bine să știi, însă, că, dacă ai grijă de câteva aspecte esențiale, poți să fii gata pentru orice escapadă la mare sau la piscină, chiar și când e vorba de o invitație făcută de la o oră la alta.

Mai jos găsești câteva sfaturi și trucuri pe care le poți adopta și tu când vei mai primi o asemenea invitație.

Elimină părul nedorit

Chiar dacă oglinda îți spune că arăți impecabil, soarele verii poate dezvălui fire de păr despre care poate că nici nu știai că există. Și chiar dacă urmează să ajungi pe marginea piscinei sau la plajă în doar câteva ore, dacă ai la îndemână un epilator de ultima generatie îți va fi foarte ușor să scapi chiar și de firele de păr minuscule, pe care soarele puternic le-ar putea scoate în evidență. O idee bună ar fi ca, în cazul în care vorbim de o escapadă la malul mării, să iei epilatorul cu tine. Nu îți va ocupa mult spațiu în bagaj și în acest fel te asiguri că e acolo pentru eventualitatea în care îți vei dori să mai faci mici retușuri.

Citește și:

Alege costumul potrivit

Costumul de baie ar trebui să îți pună în valoare trăsăturile cele mai seducătoare. De exemplu, dacă te mândrești cu un abdomen plat, atunci ar trebui să optezi pentru un costum format din două piese, care să-l pună în evidență și nu pentru un costum dintr-o piesă, care să-l ascundă. De asemenea, dacă vrei să fii în trend, atunci ar fi bine să cauți în dulap și să alegi cel mai vintage costum de baie pe care îl găsești. Vara asta se poartă costumele inspirate de moda anilor ‘50, cu alte cuvinte alege din șifonier slipuri cu talie înaltă și sutiene de tip bustieră. Cu cât sunt mai colorate, cu atât mai bine.

Protejează-te de razele UV

Dacă trebuie să fii gata într-o oră, atunci coboară cinci minute și până la supermarketul din colț și cumpără-ți o cremă cu factor de protecție ridicat, de minimum 30. În acest fel, te asiguri că ești pregătită și pentru razele UV. Acestea sunt deosebit de periculoase, putând provoca inclusiv cancer de piele. Pe lângă asta, pielea expusă direct la soare îmbătrânește mai repede, iar dacă ai tenul deschis, cresc și șansele să te bronzezi cu pete. Toate aceste neajunsuri pot fi evitate prin expunerea graduală la soare și prin folosirea unei creme cu factor de protecție ridicat.

Citește și:

Nu împacheta lucruri inutile

Dacă vorbim de o plecare la mare și nu de o simplă ieșire la piscină, atunci timpul prea scurt pentru a-ți face bagajul așa cum trebuie e o falsă scuză pentru a refuza invitația. Până la urmă nu ai nevoie de jumătate din hainele în șifonier, e suficient să îți iei un costum de baie, un prosop, o pereche de șlapi, crema UV și câteva rochii de plajă. Împachetarea lor nu îți va lua mai mult de 15-20 de minute, așa că, dacă te organizezi temeinic și nu pierzi timpul împachetând și lucruri care nu fac parte din strictul necesar, poți fi gata chiar și de la o oră la alta.

Dacă ții cont de aceste mici sfaturi, data viitoare când primești o invitație pe ultima sută de metri ai putea să nu mai fii nevoită să o refuzi sub pretextul că nu te poți pregăti într-un timp atât de scurt.

Citește și:

Foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.