Setari Cookie-uri

3 trucuri pentru a opri rapid căderea părului

Căderea părului reprezintă o problemă frecventă, cu care se confruntă atât bărbaţii, cât şi femeile, de-a lungul vieţii.

Chiar dacă părul trece prin etapele de regenerare, în special în momentul schimbării anotimpurilor, dacă simţi că pierzi mai mult păr decât ar trebui, există lucruri pe care le poţi face pentru a încetini sau chiar stopa această problemă. Cauzele pentru care te poţi confrunta cu căderea părului sunt numeroase, începând de la dezechilibre hormonale şi cauze ereditare, până la perioadele obositoare şi pline de stres. Află pe ce trucuri te poţi baza pentru a opri rapid căderea părului, chiar la tine acasă, cu rezultate benefice pentru podoaba ta capilară.

Masează intens scalpul în timpul spălării părului

Pentru a-ţi menţine părul sănătos, lung şi frumos, trebuie să te ocupi în primul rând de îngrijirea scalpului. O igienă corectă a scalpului şi a părului va reuşi să prevină probleme frecvente, precum iritaţia sau căderea părului, stopând şi uscarea sau îngrăşarea excesiva a firelor de păr. Din acest motiv, este recomandat să masezi intens scalpul în timpul spălării părului. Foloseşte mişcări circulare, dinspre gât spre creştet, proces ce va activa creşterea părului prin îmbunătăţirea circulaţiei sangvine. În afară de masajul scalpului, te poţi baza şi pe utilizarea unor uleiuri nutritive, bogate în substanţe hrănitoare, precum cele de măsline, argan, cocos sau ricin. Lasă uleiul ales sa acţioneze aproximativ o oră şi spăla-ţi părul în mod obişnuit.

Citește și:

Foloseşte produse profesionale destinate opririi căderii părului

Un alt truc util la care poţi apela de îndată ce sesizezi o pierdere rapidă a firelor de păr ţine de folosirea produselor tratament, destinate opririi căderii părului, cum sunt cele de pe https://www.farmec.ro/produse/par/sampon-anticadere-400-ml-553.html. Aceste şampoane anticadere sunt delicate, curăţă părul în profunzime şi conţin ingredientele potrivite, care previn, în mod eficient, căderea părului. În afară de folosirea corectă a şampoanelor care stimulează creşterea părului şi întăresc rădăcina acestuia, este indicat să renunţi la şampoanele nuanţatoare sau pentru volum, care conţin ingrediente agresive pentru firul tău de păr. Alege şampoane cât mai naturale, cu o formulă uşoară, care să cureţe delicat părul, îmbunătăţindu-i aspectul estetic. Nu trebuie decât să şamponezi şi să masezi scalpul timp de câteva minute, stimulând circulaţia pentru preluarea substanţelor active. După ce limpezeşti părul, poţi încerca să aplici şi un ser profesional, recomandat împotriva căderea părului.

Citește și:

Renunţă pentru o perioadă la produsele de styling

Atunci când vrei să opreşti rapid căderea părului, se recomandă să renunţi la folosirea produselor de styling pentru o perioadă, astfel încât firele de păr să nu fie şi mai mult agresate. Gelul de păr, fixativul, spuma sau ceara dăunează podoabei capilare, încărcând firul de păr, prin producerea unui exces de sebum. Pe lângă renunţarea la aceste produse, dacă vrei să ai un păr sănătos, alege să îl usuci în mod natural, întrucât uscarea cu aer cald poate cauza căderea părului. Totodată, evită şi folosirea aparatelor de styling, precum placa de păr, peria rotativa sau ondulatorul, deoarece părul va deveni mult mai fragil şi se va rupe mai repede. În situaţia în care trebuie neapărat să îţi coafezi părul, nu uita să utilizezi un spray special pentru protecţie, care previne uscarea excesivă a firelor de păr.

Citește și:

Pentru a opri rapid căderea părului, este indicat să te ocupi de o igienă strictă, care să întărească şi să hrănească firele de păr. Astfel, masarea intensă a scalpului în timpul spălării, folosirea şampoanelor anticădere şi renunţarea la produsele de styling sunt trucuri utile, pe care le poţi pune în practică ori de câte ori simţi că pierzi mai multe fire de păr decât ar trebui.

foto main: pixabay

Vizionare placuta


Kudika
3 Iulie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.