Setari Cookie-uri

5 idei de afaceri care se pot bucura de succes în orașele mici

Poate e momentul să iei atitudine și să aduci tu în comunitatea în care locuiești afacerile care lipsesc.

Dacă te-ai mutat într-un oraș mic pentru a te bucura de natură, de liniște și pentru a respira aer proaspăt, dar ți-ai dat seama, între timp, că ai nevoie în viața ta și de un pic de agitație, poate ar fi momentul să îți găsești o ocupație într-un nou business.

Traiul într-un oraș mic are și unele dezavantaje. Uneori, e destul de greu să găsești o cafea bună, buticurile de haine nu sunt întotdeauna potrivite cu stilul tău, serviciile de curățenie nu sunt foarte populare și, dacă ai nevoie de accesorii pentru telefonul mobil sau pentru gadgeturile tale, de cele mai multe ori ajungi să le comanzi online. Dacă te-ai săturat să aștepți zile în șir să vină curierul să îți aducă folii sticla samsung a20 sau rochii midi de ocazie, poate e momentul să iei atitudine și să aduci tu în comunitatea în care locuiești afacerile care lipsesc. Iată câteva idei:

Citește și:

1. Cafenea și bar

Dacă locuiești într-un oraș mic, să ai în același loc o cafenea și un bar nu e o idee chiar atât de năstrușnică. Pentru a face diferența între cele două, poți alege să servești băuturile alcoolice după o anumită oră. Poate după ce se termină programul de lucru al celor mai mulți locuitori sau în weekend. Fiind un oraș mic, îți poți construi afacerea ținând cont și de cerințele clienților.

Provocarea la o astfel de idee este să amenajezi spațiul astfel încât să fie potrivit și pentru cei care aleg să bea cafeaua dis-de-dimineață, dar și pentru clienții care preferă să se relaxeze la un pahar cu vin după programul de lucru.

2. Magazin de îmbrăcăminte

Unul dintre dezavantajele traiului într-un oraș mic este numărul redus de magazine în care poți găsi haine de calitate. Aici, cei care vor să se bucure de o zi la shopping și să își cumpere obiecte vestimentare potrivite pentru diferite ocazii trebuie, în multe cazuri, să meargă zeci de kilometri până în cel mai apropiat oraș mare. De aceea, să deschizi un butic cu haine de calitate și să oferi o astfel de alternativă celor care sunt pasionați de modă și sunt atenți la felul în care se îmbracă poate fi o afacere profitabilă.

Citește și:

3. Sală de sport

O altă idee de afacere care și-ar putea găsi locul într-un oraș mic este aceea a unei săli de sport. Fitness, aerobic, cycling, zumba sau exerciții la aparate - toate ar putea fi tentante pentru locuitorii dintr-o comunitate mică. În plus, aceasta este și o modalitate de a-i cunoaște mai bine pe locuitorii orașului și de a descoperi ce alte afaceri și-ar dori în zonă.

4. Servicii de curățenie

Poate în orașele mari, oamenii cunosc deja startup-urile care oferă cele mai bune servicii de curățenie și a devenit o obișnuință să apeleze la astfel de companii, însă în mediul rural, precum și în comunitățile urbane mici această opțiune nu este încă una populară. De aceea, un astfel de business - care să le ușureze viața celor care petrec mult timp la locul de muncă și nu au vreme să se preocupe de ordinea din locuință ori celor care vor să scape de această povară - poate fi unul de succes.

Citește și:

5. Magazin de electronice și electrocasnice

Fie că li se strică mașina de spălat și au nevoie de una nouă, fie că vor să își cumpere un telefon și accesorii pentru el, în general locuitorii orașelor mici trebuie să comande online electronicele și electrocasnicele, pentru că în comunitățile restrânse astfel de magazine lipsesc. Dacă vrei să schimbi situația în orașul în care locuiești și, mai mult decât atât, să faci profit din asta, ideea unei afaceri cu electronice și electrocasnice s-ar putea dovedi a fi una inspirată.

Odată ce ai ales businessul de care să te ocupi, viața într-un oraș mic ar putea deveni solicitantă, dar și aducătoare de satisfacții.

Sursă foto: baranq/ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 August 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.