Setari Cookie-uri

Cum să ai o baie Hygge

Hygge este un stil de viață care presupune funcționalitate, dar în același timp, multe momente de bucurie.

Hygge este starea de bine, de armonie, acel moment când ești alături de cei dragi, într-un loc călduros și te simți în siguranță. Hygge este un stil de viață care presupune funcționalitate, dar în același timp, multe momente de bucurie.

Locuința ta, izvor de energii pozitive

Poate că danezii i-au dat denumirea de Hygge, dar chiar și pentru tine, acasă înseamnă locul în care te simți cel mai în largul tău. Nu te poți detașa de locuința ta, nu o poți părăsi definitiv și de aceea este o idee bună să o aranjezi într-un mod cât mai plăcut.

Iar baia este spațiul cel mai intim, căruia trebuie să-i acorzi o atenție sporită. Este încăperea în care de cele mai multe ori ești doar tu cu gândurile tale, în care îți începi și termini ziua. Cum s-o faci să fie Hygge? Prin câteva mici modificări.

Citește și:

Folosește albul, culorile pământului, lemn și motive florale

Încă de când alegi mobila de baie, trebuie să ții cont de regulile Hygge. Mergi pe lemn natural, decorează cu motive florale, astfel încât să te simți mai aproape de natură. Marginile strălucitoare și pereții albi, combinați cu mai multe surse de lumină, vor crea o atmosferă călduroasă. Indicat ar fi să renunți la neon sau să îi faci un întrerupător separat. Folosește becuri cu lumină caldă și multe lumânări parfumate.

Transformă-ți baia într-un SPA

Baia ta poate reprezenta un adevărat refugiu, mai ales în zilele ploioase de toamnă și iarna. Dacă este suficient de spațioasă, o poți transforma într-un SPA, unde să îți recapeți energia. Aprinde multe lumânări, folosește uleiuri parfumate, respiră adânc și uită de grijile zilnice. Vei vedea că după o baie fierbinte, vei gândi mai clar, vei descoperi noi perspective și îți vei stimula partea creativă. Trebuie să ții cont și de garderobă, iar o pereche de papuci comozi și un halat pufos te vor ajuta să treci mai ușor peste orice probleme.

Citește și:

Totul se rezumă la intimitate și confort

Să unești baia cu dormitorul pare o idee ușor atipică, dar sunt tot mai mulți fani ai acestei idei în întreaga lume. Un astfel de interior te va face să te simți în largul tău. Podeaua de lemn, pături moi, perne, cărțile preferate alături și lumini calde – într-o astfel de încăpere serile vor deveni mai colorate, iar diminețile vor fi întotdeauna vesele.

Acestea ar fi principalele metode prin care poți trece la o baie hygge. Mergi pe simplitate, funcționalitate, culori naturale, accesorii plăcute la atingere, lumini calde și aromele preferate. Dacă vei combina toate aceste elemente, te vei bucura de fiecare moment petrecut în cea mai intimă încăpere a locuinței tale.

Sursa foto: pexels.com/William LeMond

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.