Setari Cookie-uri

PROLOZONE versus ANALGEZICE. Tratează durerile altfel!

Când ai dureri de articulații iei analzegice? Știai că, în afară de reacțiile secundare cunoscute pe scară largă, analgezicele blochează capacitatea organismului de a se vindeca?

comunicat de presa

Durerea trece cu analgezic. Asta știm de când lumea și pâmântul. Ba chiar am început să facem automedicație în această situație medicală ceea ce este deloc recomandat. Acest analgezic atât de folosit de toată lumea, este panaceul care acționează fie la locul durerii, fie la nivel central, asupra sistemului nervos. Migrenele, spasmele musculare, inflamațiile pentru toate acestea administrăm câteun analgezic și așteptăm.

„Da, pe cât sunt de utilizate, pe atât pot fi de periculoase analgezicele. Efectele nedorite, efecte care ajung atât de departe încât pot pune în pericol viața pacientului, trebuie avute în vedere. Automedicația este de eliminat pe cât posibil. În plus, nu trebuie să uităm că există tot soiul de opțiuni pe care le putem avea în vedere atunci când urmărim să tratăm, de exemplu, durerea”, explică Pr. Dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie.

Când ai dureri de articulații iei analzegice? Știai că, în afară de reacțiile secundare cunoscute pe scară largă, analgezicele blochează capacitatea organismului de a se vindeca?

„Utilizarea lor trebuie să fie atenționată în cazul leziunilor ligamentare și a țesuturilor moi, în loc să fie promovate așa cum vedem adesea în toate mediile. Analgezicele pot asigura ameliorarea durerii pe termen scurt, dar încetinește perioda de vindecare, determinând uzura crescută a articulației și sunt degenerative atunci când sunt utilizate în mod continuu”, explică specialistul în continuare.

În locul lor, acum pacienții din România au la dispoziție tratamentul cu Prolozone. „Tratamentul inovativ funcționează prin îmbunătățirea utilizării oxigenului într-o zonă localizată a țesutului conjunctiv deteriorat, permițându-i să se vindece și să restabilească funcția completă. Ozonul injectat crește aportul de sânge și fluxul de nutrienți vindecători, iar țesuturile obțin ceea ce au nevoie pentru a vindeca. Aceste celule sintetizează colagenul și cartilajul de care organismul are nevoie pentru a consolida și a strânge țesuturile rănite, stabilizând astfel zona și îndepărtând cauza durerii. Pe măsură ce se vindecă, circulația către zona tratată este restabilită, iar tratamentul este complet. Tratând cauza durerii, prolozone elimină senzația de durere”, conchide medicul Cornel Brotac.

Acest tratament este recomandat în situații medicale precum: boli cronice de cervicală, lombare (durile de spate), artrita de la nivelul șoldurilor și genunchi, hernii de disc, sindromul de tunel carpian, sciatică, platfus, infecții ale sinusurilor, infecții dentare, dureri post operatorii, fracturi, cicatrici, orice leziune de la sport, dureri pelviene la femei, rupturi de menisc, gleznă, dureri de umeri, tendinită.

Citește și:

Featured foto by MDGRPHCS via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.