Setari Cookie-uri

Cum îți poți decora casa cu flori

Indiferent de sezon, accesorizarea locuinței cu flori este o tendință de design accesibilă oricui.

Florile fac parte din viața noastră. Fie că le oferim cadou, ori că le folosim pentru înfrumusețarea locuinței, acestea aduc un farmec aparte oricărui decor. Indiferent de preferințe, acestea oferă interiorului casei tale un plus de eleganță. Acest lucru este valabil în special în cazul unei case amenajate într-un stil modern și minimalist, în care decorațiunile nu fac spațiul să pară foarte aglomerat.

Indiferent de sezon, accesorizarea locuinței cu flori este o tendință de design accesibilă oricui. În plus, nu trebuie să-ți faci griji cu transportul florilor, dacă nu ai mașină, ori dacă nu știi cum să le așezi ca să ajungă intacte la destinație. De exemplu, de la Floria.ro poți comanda flori și ți se vor livra rapid, în maximum 2 ore.

Citește și:

Dacă vrei să-ți decorezi casa cu flori, iată mai jos câteva idei care pot fi puse în practică de oricine!

Vazele cu flori

Fiecare dintre noi are măcar o vază pentru flori acasă. Dacă nu ai un astfel de recipient, poți utiliza un pahar simplu, nici prea mare și nici prea mic. Pentru a îl înfrumuseța, adaugă în el pietricele albe, apă și, bineînțeles, florile.

Pentru ca plantele să reziste mai mult, taie-le tulpina oblic, înainte de a le pune în vază, pentru o cât mai bună absorbție a apei. De asemenea, pentru vaze, dar și pentru paharele în care ții florile poți utiliza diferite panglici, pentru decor.

Atunci când alegi florile, optează pentru cele care rezistă mai mult. De exemplu, crinul – o singură tulpină oferă până la cinci flori care înfloresc pe rând.

Citește și:

Aranjamentele din flori

Dacă nu ai timp suficient să lucrezi la un aranjament cu flori, îți poți cumpăra unul gata făcut. Există nenumărate modele de aranjamente, în cutii din lemn, ori din carton, pentru toate gusturile. Pe lângă faptul că sunt minunate, acestea sunt și rezistente, așa că nu trebuie să-ți faci griji că florile se vor usca după numai o zi de la cumpărare.

Decorațiuni din flori pentru pereți

Decorarea pereților cu flori este o modalitate simplă de a înfrumuseța spațiul. Pentru un astfel de proiect ai nevoie de flori artificiale. Acestea nu se strică și sunt ușor de montat.

În plus, ia în calcul și culoarea peretelui. De exemplu, un perete negru va avea un look elegant dacă este înfrumusețat cu aranjamente din flori albe.

Trandafiri criogenați

Trandafirii se numără printre cele mai apreciate flori, așa că nu este de mirare că trandafirii criogenați foarte populari. Tehnica folosită pentru conservarea florilor se numește liofilizare. Mai exact, procesul constă în deshidratare prin criogenare, fiind urmată de o scădere a presiunii mediului în care sunt ținute florile. Totul pentru ca apa din petale și tulpină să sublimeze din faza solidă (gheață) in faza de vapori.

Citește și:

Prin urmare, dacă iubești florile, trandafirii criogenați sunt o investiție de durată.

Aranjamente în stilul ombre

Utilizarea florilor în nuanțe similare creează un efect ombre interesant și de impact. Pentru un astfel de aranjament poți utiliza flori cu nuanțe de violet închis, violet deschis și roz, sau bujori în nuanțe de roz și bujori albi. Alte aranjamente must-try includ nuanțele de portocaliu și de galben (culoare regăsită la floarea-soarelui).

În locul unei vaze clasice, optează pentru un bol rotund din sticlă, umplut cu felii de lămâie.

Decorarea casei cu flori nu este o treabă dificilă și, în plus, este o modalitate inedită de a da farmec întregului spațiu. Fie că optezi pentru cele la ghiveci, ori pentru buchete, florile ne înfrumusețează viața, nu doar casa sau grădina. De ce? Pentru că ele aduc bună dispoziție și au un efect pozitiv asupra stării noastre emoționale. Așa că, dacă îți plac, nu ezita să-ți înfrumusețezi locuința cu ele.

Citește și:

Sursa foto: katjasv, Pixabay

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.