Setari Cookie-uri

5 sfaturi pentru a îmbunătăţi aspectul exterior al casei tale

Câteva sfaturi, pe care le poţi pune și tu în aplicare pentru a schimba aspectul exterior al casei.

Dacă interiorul casei tale este confortabil şi arată exact aşa cum ţi-ai dorit, nu înseamnă că exteriorul ar trebui ignorat, deoarece prima impresie contează întotdeauna. Tocmai de aceea, este important să acorzi atenţie fiecărui detaliu, pentru a îmbunătăţi și aspectul exterior al casei tale. Gândeşte-te că după o astfel de renovare, locuinţa ta va arăta la fel ca în reviste, iar vecinii cu siguranţa te vor lăuda. Îţi venim în ajutor cu câteva sfaturi, pe care le poţi pune și tu în aplicare pentru a schimba aspectul exterior al casei.

1. Zugrăveşte pereţii exteriori ai casei

Chiar dacă pereţii exteriori au mai fost zugrăviţi, vopseaua nu rezistă foarte mult timp, aşa că este recomandat ca la un interval de 2 sau 3 ani să vopseşti casa pe exterior. Tencuiala decolorată sau decojită este inestetică, însă în acelaşi timp poate produce şi deteriorări la nivelul pereţilor. Astfel, vopsind pereţii, vei schimba aspectul exterior al casei şi totodată vei proteja locuinţa de posibilele intemperii.

Citește și:

2. Renovează gardul

Un gard vechi, nevopsit şi dărâmat arată inestetic, aşa că ar trebuie să te apuci de renovarea lui. Dacă vrei să construieşti un gard nou, nu uita să verifici dimensiunile de care ai nevoie şi să alegi materiale de calitate. Cei mai mulţi optează pentru fier forjat şi piatră, deoarece aceste materiale sunt rezistente şi arată bine împreună, însă poţi opta şi pentru gardurile din lemn tratat, care sunt rezistente la condiţiile meteo. Iar dacă vrei să renovezi vechiul gard, poţi începe prin repararea porţiunilor stricate, iar la final îl poţi vopsi pe tot într-o culoare nouă.

3. Alege sursele potrivite de lumină

Sursele de lumină te pot ajuta să îţi transformi casa şi grădina într-un loc de poveste, aşa că iată câteva idei de amenajare inedite. Pentru un decor modern, poţi folosi luminiţe sau spoturi plasate în anumite locuri, pentru a pune în evidenţă anumite elemente, cum ar fi zonele cu gazon sau florile din grădină. Spre exemplu, poţi amplasa spoturi pentru a lumina aleea din faţa casei, iar pentru grădină poţi monta câteva felinare, care să creeze un cadru feeric.

Citește și:

4. Plantează flori şi pomi fructiferi

Plantele vor oferi un farmec natural şi vor adăuga note rafinate unei amenajări de exterior. Spre exemplu, poţi folosi ghivece de plante pentru a delimita o alee şerpuită sau poţi agăţa câteva jardiniere cu flori colorate sub pervazul ferestrelor. De asemenea, poţi planta în curte un pom fructifer exotic, precum un lămâi sau un portocal, care va atrage cu siguranţă atenţia vizitatorilor.

5. Schimbă uşa casei

Dacă ai de gând să schimbi culoarea pereţilor, ar fi cazul să schimbi şi uşa de la intrare, alegând un model inedit, care să atragă atenţia. Uşa este considerată cartea de vizită a oricărei case şi trebuie să fie în armonie cu restul construcţiei, atât la nivel arhitectural, cât şi la culoare.

Citește și:

Atunci când cumperi o uşă nouă pentru casă, trebuie să ţii cont și de materialul din care este făcută şi de prelucrarea acestuia. De asemenea, e important să știi că o uşă bună trebuie sa fie echipata cu sistem antiefractie clasa minim RC1. Poți alege o ușă metalică sau poți opta pentru uşi de exterior din lemn, care sunt la fel de bune și au un aspect mai deosebit. Poţi opta pentru o uşă simplă, sau pentru una cu accesorii: cu inel de ciocănit, mâner decorativ sau cu ochiuri de geam termoizolante.

Acestea sunt doar câteva metode pe care le poţi folosi pentru a schimba aspectul exterior al casei tale. Încearcă să alegi materiale de calitate şi să optezi pentru culori şi accesorii care să fie în armonie cu întregul design al locuinței tale.

Foto: https://kulttur.ro/usi-exterior/

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Ianuarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.