Setari Cookie-uri

Cum să faci din curățenia casei o activitate rapidă și plăcută – 4 sfaturi utile pentru orice gospodină

Tuturor ne place să avem o casă curată și organizată. Așa că singura problemă este cum să faci din această muncă una rapidă și, de ce nu, una care să îți placă cu adevărat.

Curățenia casei este, de cele mai multe ori, o corvoadă pentru oricine, mai ales după o săptămână plină la birou. Cu toate acestea, tuturor ne place să avem o casă curată și organizată. Așa că singura problemă este cum să faci din această muncă una rapidă și, de ce nu, una care să îți placă cu adevărat. Din fericire, am adunat în rândurile de mai jos câteva sfaturi practice pe care cu siguranță le vei găsi de ajutor:

Organizează-ți treburile simultan

Cel mai mult timp îl vei pierde dacă faci curățenie pe rând în fiecare cameră. Curățenia casei este mult mai eficientă dacă începi cu câte o sarcină, fie că dai cu aspiratorul, ștergi praful sau dai cu mopul, pe care să o faci în toate camerele, în loc să te încăpățânezi să termini mai întâi toată baia, apoi bucătăria și așa mai departe. În acest fel nu vei simți că munca nu se mai termină.

Citește și:

De asemenea, în timp ce dai cu aspiratorul și te ocupi de alte treburi prin casă, nu uita să pui rufele sau vasele la spălat, astfel încât să eficientizezi cât mai bine timpul de muncă. Iar ca să nu ai grija că trebuie să bagi la spălat de mai multe ori, poți alege masini de spalat cu capacitate de încărcare generoasă, numai bune dacă ai o familie numeroasă. Odată ce ai terminat curățenia, trebuie doar să pui rufele la uscat și apoi să te relaxezi urmărind serialul preferat.

Distrează-te în timp ce muncești

Muzica face munca mult mai plăcută, așa că nu ezita să dai play melodiilor preferate atunci când te apuci de curățenie și chiar să dansezi în timp ce dai cu mopul. În acest fel treaba o să meargă mai repede și nu o să simți când trece timpul.

Citește și:

De altfel, muzica are numeroase beneficii asupra stării de spirit și a emoțiilor, productivității și capacității de concentrare. Iar pentru ca ștergerea podelelor și curățarea petelor de grăsime de pe aragaz să devină activități mult mai plăcute, muzica este soluția potrivită și cea mai la îndemână.

Caută soluții care să îți ușureze treaba

De la electrocasnice care fac munca în locul tău și până la planificarea unui plan bine pus la punct, ai la îndemână numeroase soluții practice care te pot ajuta să termini curățenia casei în jumătate din timpul propus. În primul rând, e bine să stabilești un mod practic pentru a face curățenie. De exemplu, pe lângă organizarea treburilor simultan, așa cum ți-am povestit ceva mai sus, ia în calcul și faptul că ar trebui să respecți mereu același plan, adică să cureți casa în aceeași ordine de fiecare dată. Pe măsură ce repeți vei simți că termini mai repede.

Citește și:

De asemenea, începe din partea de sus a camerelor pentru a nu risca să cureți mai întâi podeaua ca mai apoi praful și murdăria de pe masă sau birou să ajungă iar pe jos. Iar în ceea ce privește electrocasnicele, poți opta pentru aspiratoare inteligente care aspiră singure, gadget-uri pentru spălarea geamurilor sau o mașină de spălat vase care te ajută să economisești energie și timp.

Transformă curățenia într-o activitate de grup

Una din cele mai eficiente metode care te ajută să termini curățenia casei în cel mai scurt timp este să implici toată familia. Stabilește din timp ziua pentru curățenie astfel încât toată familia să poată participa și împarte task-uri pentru fiecare. Dacă participați împreună, munca poate deveni mai distractivă, iar casa va străluci de curățenie mult mai repede decât dacă ai fi făcut această treabă de una singură.

Citește și:

În plus, copiilor le va plăcea să se implice și să simtă că dau o mână de ajutor. Mai mult decât atât, îi vei învăța cum să fie organizați și responsabili, calități care le vor fi de mare ajutor pe măsură ce cresc. Nu uita să îi recompensezi la final și să te răsfeți și tu după tot efortul depus.

În concluzie, curățenia casei poate deveni o activitate plăcută și mai puțin obositoare dacă știi cum să organizezi și ai la îndemână câteva electrocasnice care te scutesc de timp și efort. Așa că pune muzica preferată, cheamă-i pe cei mici la treabă și casa va fi curată în cel mai scurt timp posibil.

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.