Setari Cookie-uri

Ce este tehnologia 'No Frost' la frigidere și cum funcționează aceasta?

Achiziționarea unui aparat frigorific ce vine la pachet o astfel de funcție, reprezintă o veritabilă investiție pe termen lung, pentru confortul și sănătatea întregii familii.

Indiferent de modelul de frigider pe care îl alegeți, este important să optați pentru un produs ce prezintă în lista de specificații tehnice și următoarea opțiune: “No Frost”. Experții afirmă faptul că achiziționarea unui aparat frigorific ce vine la pachet o astfel de funcție, reprezintă o veritabilă investiție pe termen lung, pentru confortul și sănătatea întregii familii. Dacă încă nu cunoașteți cu exactitate ce poate oferi un frigider cu funcție “No Frost” inclusă, vă invităm să citiți acest articol până la final:

Ce înseamnă tehnologia “No Frost”?

Doriți să achiziționați un aparat frigorific în a cărui specificații tehnice se regăsește și funcția “No Frost”? În acest caz, trebuie să țineți cont de faptul că produsul pe care l-ați achiziționat vă scutește de efortul aferent dezghețării zonei congelatorului. Cu alte cuvinte, veți putea uita de grija mucegaiului sau a mirosurilor neplăcute, probleme apărute frecvent în spațiile destinate depozitării.

Citește și:

Sistemul “No Frost” asigură prezența unui ventilator și a unui singur evaporator, precum și a dispozitiv de ventilație prevăzut cu o serie de tratamente pentru purificarea aerului. Toate aceste funcții împiedică formarea înghețului în zonele în care veți depozita alimentele.

Ce beneficii suplimentare asigură tehnologia “No Frost”?

  • Alimentele depozitate în spațiile frigorifice vor rămâne proaspete pentru mai mult timp, fără a mai trebui să vă faceți griji în privința calității acestora;
  • Sistemul inteligent de răcire va încetini procesul de stafidire la care sunt, în mod normal, supuse fructele și legumele din frigider;
  • RECOMANDAREA EXPERȚILOR: în cazul în care optați pentru un frigider cu funcție “No Frost”, este indicat să păstrați alimente precum fructele și legumele în pungi, pentru a contribui astfel la o durată mult mai mare de valabilitate a acestora.

Frigidere statice vs frigidere cu funcție “No Frost”?

Dacă sunteți în fața acestei dileme și nu cunoașteți cu exactitate care sunt principalele specificații tehnice și diferențe dintre cele două funcții ale unui frigider, iată tot ce trebuie să știți despre această deosebire:

Citește și:

Frigiderele statice

  • Sunt prevăzute fie cu două motoare, fie cu un singur motor;
  • În cazul în care aparatul frigorific static pentru care ați optat este prevăzut cu două motoare, congelatorul acestuia poate funcționa independent;
  • Procesul de conservare a alimentelor este unul complex, deoarece gazul de răcire va fi direcționat către zonele în care acestea sunt depozitate;
  • Unele aparate frigorifice statice dispune și de un ventilator special, menit să direcționeze mult mai eficient aerul de răcire în jurul alimentelor conservate.

Frigiderele cu funcție “No Frost”

Comparativ cu opțiunile pe care le oferă frigiderele statice, cele cu funcție “No Frost” asigură un confort mult mai ridicat, deoarece nu veți mai fi nevoit să dezghețați frigiderul în fiecare an, sau chiar de două ori pe an.

Citește și:

Având la dispoziție tehnologia “No Frost”, întregul proces de dezghețare este unul automatizat, fără a fi utilizate substanțe chimice, ce pot intra în contact cu alimentele pe care le depozitați în spațiile pentru depozitare.

Cum se întreține un frigider cu tehnologie “No Frost”?

frigidere foto: Pixabay

În cazul în care ați achiziționat un model din gama de frigidere de pe ideall.ro, ce dispune de funcția “No Frost”, întreținerea unui astfel de aparat frigorific reprezintă o sarcină cât se poate de simplă.

Umezeala formată în urma procesului despre care am discutat puțin mai sus este colectată într-o tavă specială, al cărei conținut poate fi eliminat chiar o dată la 12 luni. Firește, igienizarea suprafețelor unui astfel de frigider trebuie realizată periodic, însă pașii acestui proces sunt mult mai simplu de parcurs, datorită lipsei depunerilor de gheață.

Citește și:

În cazul în care modelul de frigider achiziționat dispune de amplasarea condensatorului în partea de jos a frigiderului, este important de reținut faptul că filtrele de aer acumulează mult mai rapid praful, mai ales, în cazul frigiderelor incorporabile;

Achiziționarea unui frigider cu funcție “No Frost” vine cu o mulțime de beneficii, materializate în reduceri substanțiale ale timpului și energiei consumate în procesul de întreținere a unui astfel de produs. Dacă doriți să vă achiziționați un frigider nou, va recomandăm să țineți cont de prezența acestei funcții uimitoare în lista de specificații tehnice ale aparatului electrocasnic respectiv!

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.