Setari Cookie-uri

Studiu: Pregătirea copiilor pentru școală este echivalentă cu o zi de muncă în plus

Studiul a fost realizat pe 2.000 de părinți de elevi și a calculat volumul de muncă al acestora timp de o săptămână.

Un studiu recent dezvăluie că - fii atent! - tevatura pe care o trăim atunci când îi pregătim pe cei mici pentru școală este comparabilă cu munca pe care o prestăm zi cu zi la slujbă. Cercetările arată că, într-o săptămână, cheltuim echivalentul unei zile de muncă plătite atunci când ne pregătim copiii să ajungă la școală înainte de a suna clopoțelul.

Așadar, dacă te simți obosit, ca și cum ai fi lucrat o zi în plus la birou, este pentru că asta s-a întâmplat. Cearta de la micul dejun, chinul cu spălarea dinților, circul cu încălțatul, toate se adună.

Și nu este de mirare că suntem epuizați. Vorbim de o zi întreagă în plus.

Descoperirile

Studiul a fost realizat pe 2.000 de părinți de elevi și a calculat volumul de muncă al acestora timp de o săptămână.

Citește și:

S-a constatat că, în general, petrecem zece ore bune pregătindu-ne copiii copiii de școală, cu tot cu drumul dus și întors.

Nicio altă activitate – indiferent dacă vorbim despre job sau despre treburile casnice – nu ne mănâncă atât de mult timp.

Practic, un părinte are nu mai puțin de 43 de sarcini! Par foarte multe, dar gândește-te la găsirea uniformelor, asortarea șosetelor și făcutul ghiozdanului, inclusiv la temele pentru acasă.

Spălăm foarte multe haine

Sondajul a arătat, de asemenea, faptul că școlarii vor păta adesea uniforma în timp ce se pregătesc pentru școală. Pentru o mămică a unui copil poartă o cămașă albă, e ca și cum i-ai spune că odorul ei ar fi mâncat bătaie.

Iar asta peste mormanul de haine normal care nu par că se vor termina niciodată...

Citește și:

Suntem matinali

Cercetătorii mai spun că, pentru a putea ține pasul cu îndatoririle pe care le au, părinții de elevi se trezesc, în mod obișnuit, la 6 dimineața.

„Am vrut să arătăm ce înseamnă, în realitate, diminețile pentru părinți înainte ca micuții lor să plece la școală”, a declarat Jeremy Harper, vicepreședinte de marketing al companiei Kellogg.

Diminețile vor rămâne la fel de grele

Deși văzând acest studiu este ca și cum te-ai uita într-o oglindă, aceasta nu înseamnă că se va schimba prea curând ceva.

Va trebui, în continuare, să faci pachețelul de mâncare cu o seară înainte și să pregătești uniformele, pentru că va trebui să-l ajuți și pe cel mic, care e la grădiniță acum, în timp ce îndeși mașina de spălat vase.

Citește și:

Ai obosit...

Așadar, diminețile tale nu se vor schimba, dar cel puțin le poți menționa acest studiu în mod sincer celor care te vor mai întreba de ce bei atâta cafea.

Featured foto by Africa Studio via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.