Setari Cookie-uri

Trei lucruri pe care trebuie să le știi despre Coronavirus

In haosul de informații contradictorii despre Corona virus, Organizația Mondială a Sănătății intervine cu fapte și sfaturi concrete. Iată trei lucruri pe care trebuie să le știi despre Corona virus.

1. Măștile pentru față sunt inutile

Chiar dacă unii oameni aleg să le poarte, nu există suficiente dovezi că acestea funcționează. Asta pentru că aceste măști nu sunt etanșe, nu acoperă ochii și nu pot fi purtate timp îndelungat. O astfel de mască se umple relative repede de transpirație și trebuie schimbată des dacă se dorește a fi eficientă.

Organizația Mondială a Sănătății spune că este mult mai eficient și, implicit mai sănătos, să îți acoperi gura și nasul atunci când strănuți cu un șervețel sau cu cotul. Dacă folosești un șervețel, aruncă-l în cel mai apropiat coș de gunoi, de preferință unul închis. Spălă-te pe mâini frecvent cu săpun sau lichid dezinfectant. Stai la distanță (cel puțin un metru) de persoanele care tușesc sau strănută.

Citește și:

2. Virusul nu se ia de la animalele de companie

Nu există nici o dovadă că animalul tău de companie este un factor care favorizează transmiterea visurului. Prezența virusului nu înseamnă același lucru cu existența infecției în organism. Cu toate acestea, este recomandat să te speli pe mâini de fiecare data după ce mângîi sau te joci cu un animal.

3. Virusul nu este atât de ucigaș pe cât se crede

Majoritatea celor care sunt purtători ai virsului vor trăi simptome ușoare precum o tuse seacă și temperatură mare și își vor reveni. Cu toate acestea, virusul poate avea efecte mai grave asupra celor cu un sistem imunitar scăzut, generând pneumonie sau deficit respirator. 1% dintre aceștia vor deceda. Se pare că în special vârstnicii, cei bolnavi și bărbații prezintă un risc mai mare de îmbolnăvire gravă. Indiferent care este starea ta de sănătate, o igienă personală adecvată este scutul care te poate păzi de experiența corona.

Citește și:

Comparat cu gripa, virusul pare să fie cu mult mai infecțios. De aceea, este necesar ca cei care vin din locuri în care pandemia este în floare să fie puși în carantină sau izolați.

Chiar dacă momentan nu știm de existența unui remediu, iar antibioticele nu au efect, partea plină a paharului este că majoritatea celor infectați își revin de unii singuri.

Featured foto by Soni's via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.