Setari Cookie-uri

Să începem săptămâna bine: COVID-19 - Lista cu vești bune

Chiar dacă situația actuală pare amenințătoare și de durată, realitatea este alta. Pe toate continentele au loc evenimente pozitive care ne dau speranță și ne arată că și această încercare va trece în curând. Iată lista cu vești bune din ultimele zece zile.

1. Cercetătorii din SUA livrează primul vaccin COVID-19 voluntarilor într-un program de testare experimentală

Oamenii de știință de la Kaiser Permanente Washington Research Institute din Seattle au livrat primele unități ale unui potențial vaccin împotriva coronavirusului unui număr de câteva zeci de voluntari iar primul îmbucurător a apărut deja.

2. Poluarea aerului a scăzut simțitor în orașele aflate în carantină

Informațiile primate prin satelit ale nivelului de poluare a aerului în China și Italia arată că în regiunile cele mai afectate de COVID-19 carantina a dus la scăderea dramatică a nivelului poluării aerului.

Unele rapoarte estimează că impunerea carantinei în China a redus emisiile de dioxid de carbon cu 100 de milioane de tone, aproximativ echivalentul a ceea ce produce Chile într-un an.

Citește și:

Efecte similare au fost raportate în toată Italia iar canalele și căile navigabile din Veneția sunt mai curate decât oricând în absența bărcilor și a gondolierelor pe motorină.

3. Anticorpii de la pacienții recuperați cu COVID ar putea ajuta la protejarea persoanelor la risc

Vaccinul testat la Seattle nu este singurul tratament potențial pentru boală. Imunologii de la Universitatea Johns Hopkins au decis să încerce folosirea unei tehnici care folosește anticorpi din plasma sanguină a persoanelor care s-au recuperat din infecția cu COVID-19 pentru a stimula imunitatea pacienților nou-infectați și a celor cu risc de contractare a bolii.

4. In Coreea de Sud s-au înregistrat mai multe vindecări decât îmbolnăviri tim de trei zile la rând

Citește și:

Potrivit Reuters, Coreea de Sud a înregistrat mai multe cazuri de recuperare COVID-19 pe 6 martie decât noi infecții pentru prima dată, un fapt notabil mai ales că această șară a înregistrat cel mai mare focar de nfecție asiatic din afara Chinei.

5. China sărbătorește închiderea spitalelor temporare și redeschiderea parcurilor

Mulțimi de angajați din domeniul medical și pacienți externați au fost filmați sărbătorind închiderea tuturor celor 14 spitale temporare care s-au deschis în Wuhan pentru a trata pacienții COVID-19. Pe 13 martie, China înregsitra doar 13 cazuri nou, majoritatea provenind de la turiști.

Featured foto by Branislav Nenin via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Martie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.