Setari Cookie-uri

Cum să creezi un spațiu intim în propria curte?

Pentru a amenaja în mod corespunzător curtea, specialiștii recomandă să iei în considerare înainte de a începe lucrarea propriu-zisă atât dimensiunea acesteia, cât și poziționarea ei.

Curtea proprie ar trebui să fie un loc dedicat atât activităților din timpul liber, cât și relaxării. Pentru acest lucru nu ar fi rău să iei în considerare amenajarea unui spațiu intim care să reprezinte propria oază de liniște și pace de care să te poți bucura în orice anotimp. La fel ca locuința, și curtea proprie poate fi locul perfect în care să te deconectezi după o zi de muncă și să „evadezi” din rutina zilnică pentru a-ți reîncărca bateriile.

Pentru a amenaja în mod corespunzător curtea, specialiștii recomandă să iei în considerare înainte de a începe lucrarea propriu-zisă atât dimensiunea acesteia, cât și poziționarea ei. De exemplu, dacă ai curtea amplasată în fața casei, o poți împrejmui cu plasă pentru gard pentru a nu fi vizibilă din stradă.

Citește și:

În cazul în care ai curtea poziționată în spatele casei, aceasta este considerată a fi mult mai permisivă din punct de vedere estetic, deoarece este ferită de ochii curioșilor și ai mai multe opțiuni de amenajare.

Dimensiunea curții este principalul factor decisiv când vine vorba despre amenajarea ei. Dacă dispui de o curte mare, poți opta pentru o zonă de dining în care să amplasezi un grătar, masă și scaune pentru a mânca în aer liber împreună cu familia și prietenii.

Un foișor închis poate fi utilizat în orice anotimp și îl poți decora cu diferite felinare sau lumânări. De asemenea, poți amplasa în foișor o canapea mică sau fotolii, ori o masă chic cu scaune unde poți savura cafeaua de dimineață și o carte bună.

Citește și:

O curte mare îți permite inclusiv delimitarea zonelor în funcție de preferințe - de exemplu, în centru poți amenaja o piscină în jurul căreia poți crea un spațiu de relaxare și întâlnire cu prietenii, un balansoar sau, de ce nu, chiar o mini-grădină cu flori, pomi fructiferi etc. Avantajul este că, în cazul în care ai la dispoziție un buget generos, le poți face pe toate într-o curte de dimensiuni mari.

În cazul unei curți mici, chiar dacă nu dispui de suficient spațiu pentru a amplasa toate decorațiunile care îți plac, acest lucru nu înseamnă că nu o poți amenaja într-un mod cochet și atractiv. Specialiștii în domeniu sunt de părere că într-un spațiu mic ar fi bine să pui accent pe funcționalitate. De exemplu, dacă alegi să folosești curtea ca spațiu de relaxare, poți opta pentru o măsuță cu design modern, minimalist și câteva scaune. De asemenea, poți amenaja o terasă sau un foișor de dimensiuni reduse și poți completa decorul cu câteva ghivece mici cu flori.

Citește și:

Dacă ai copaci în curte de exemplu, și poziționarea lor îți permite, poți să optezi inclusiv pentru amplasarea unui hamac în care să te relaxezi în zilele călduroase. Un astfel de produs se potrivește perfect în orice curte, indiferent de dimensiunile acesteia și oferă decorului general un aspect original, plăcut și relaxant. Fiecare obiect funcțional sau de decor pe care îl alegi pentru curtea ta va transforma cu siguranță spațiul într-un loc intim în care să te recreezi în fiecare zi și care îți va oferi sentimentul de „acasă”.

În concluzie, indiferent de dimensiunea curții personale, modul în care o personalizezi face diferența și dacă o amenajezi cu bun-gust poate constitui în fiecare zi sursa ta de relaxare, liniște sau chiar inspirație.

Citește și:

Photo by fran hogan on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.