Pe 28 și 29 Mai a avut loc prima ediție a congresului virtual NutriTerra - Nutriție, Dietoterapie și Siguranță alimentară în contextul Covid-19. La conferință au participat 12 lectori din tară și străinătate care au tratat subiecte precum abordări nutriționale în pandemia Covid 19 - modelul China, impactul stării de nutriție și al poluării asupra sănătății respiratorii, abordarea nutrițională la grupele de vârstă înaintate, tulburările de alimentație la copii și adolescenți, cum se hrănește femeia însărcinată, satisfacerea nevoilor nutriționale ale populației în timpul pandemiei, importanța nutriției și a activităților fizice în perioada izolării și altele.
Principalele idei discutate în timpul congresului au fost:
-
Kudika
GROHE Tempesta, un nou design și tehnologii inovatoare
-
Kudika
Chirurgia robotică da Vinci Xi: indicații și beneficii
-
Kudika
Cum se face salata de icre în mod tradițional? 10 sfaturi utile
-
Kudika
Lucruri de știut înainte de a opta pentru tratamentul cu Invisalign
-
Alexandra Chivu
Optează pentru sănătate: Ce putem mânca pentru a ne detofixia...
-
Kudika
World Class continuă expansiunea rețelei prin achiziția a două noi...
-
Alexandra Chivu
Strategii pentru părinți: Cum îți înveți copiii să doarmă singuri
-
Kudika
10 alimente care limitează simptomele neplăcute ale alergiilor de...
-
Kudika
MONDELĒZ INTERNATIONAL RAPORTEAZĂ PROGRESE SEMNIFICATIVE ÎN CADRUL...
Dietă, sport, Covid 19 și suplimentele alimentare
Dincolo de efectele Covid 19 asupra comportamentului nutrițional al populațiilor, la conferință s-au tratat și teme legate de tulburările alimentare ale copiilor și adolescenților, metode de prevenire ale acestor tulburări, inclusiv în cazul adulților, securitatea alimentară în perioada pandemiei dar și rolul terapiei comportamentale în modul de percepție a hranei.
Impactul Covid 19 asupra dietei s-a concretizat în preparate ultra-procesate, conserve - multe dintre ele bogate în aport energetic și sărace în nutrienți – precum și hrană pentru confort psihic precum chipsuri, ciocolată, înghețată și alcool. S-au consumat mai multe produse de panificație, mai multe preparate comandate de la restaurante de tip fast-food. În același timp, din cauza izolării la domciliu, timpul dedicat activității fizice a scăzut. Ca urmare au apărut manifestări precum stresul, anxietatea, plictiseala, dereglări ale somnului.
„Cercetătorii studiază intens aceste comportamente și efectele lor. Există studii în plină desfășurare – ca, de exemplu, Efectele izolării Covid 19 asupra comportamentului copiilor cu obezitate din Verona, Italia – care evidențiază că timpul petrecut în fața ecranelor a crescut cu ~5 ore/zi (Unicef avertizează asupra acestui aspect în ce îi privește pe copii), la fel și aportul de carne roșie, băuturi dulci și chips-uri”, avertizează Prof. Dr. Sacheck, Director al Departamentului de ”Științe pentru exerciții fizice și nutriție”, Institutul Milken, Școala de Sănătate Publică, Universitatea George Washington.
Featured foto by CameraCraft via Shutterstock
Spune-ti parerea!