Setari Cookie-uri

Top 3 preparate pe care să le comanzi la o cină romantică 

Locuiești în București? Ei bine, această locație nu este singura care îți oferă varianta de a servi preparatele favorite în confortul propriei locuințe. Ce ar trebui, însă, să cuprindă o cină în doi? Iată câteva idei!

Se apropie aniversarea relației voastre ori ziua ei de naștere? Vrei, pur și simplu, să o surprinzi sau poate te gândești chiar să faci pasul cel mare și să o ceri în căsătorie? O cină romantică este cadoul ideal în oricare dintre aceste situații. Și dacă, cel puțin pentru moment, nu o poți invita la restaurantul vostru preferat având în vedere pandemia noului virus, ai la îndemână aplicațiile de food delivery. De exemplu, îi poți găsi pe cei de la Marty și pe Food Panda, așa că poți comanda liniștit acasă, unde vă veți bucura de și mai multă intimitate.

Locuiești în București? Ei bine, această locație nu este singura care îți oferă varianta de a servi preparatele favorite în confortul propriei locuințe. Ce ar trebui, însă, să cuprindă o cină în doi? Iată câteva idei!

Citește și:

Friptură gătită à la carte, pentru o masă sofisticată

Se spune că dragostea trece prin stomac, prin urmare dacă vrei să îi organizezi o cină romantică memorabilă poți alege să comanzi acasă o friptură gătită ca în marile restaurante cu stele Michelin. Poți alege friptura de vită, un preparat suculent și aromat. Ca garnitură, poți opta pentru o salată proaspătă de legume. O alegere deosebită este varza de Bruxelles în sos de smântână. Sparanghelul sau chips-urile de cartofi fac și ele casă bună cu friptura de vită.

Nu uita nici de băutura care se potrivește acestui fel de mâncare. De exemplu, dacă ai optat pentru o friptură rare (n.r. ”în sânge”) din carne de vită Black Angus trebuie să știi că aceasta estompează gustul taninului din vin. Din acest motiv, cea mai inspirată alegere este un vin roșu, tânăr, bogat în taninuri și fenoli.

Citește și:

În general, atunci când alegi vinul pentru friptura de vită trebuie să știi că intensitatea băuturii trebuie să scadă direct proporțional cu gradul de gătire al cărnii.

Fructele de mare sau peștele, o idee de cină ușoară

Având în vedere că cina este ultima masă a zilei, nutriționiștii ne recomandă să includem în meniul acesteia preparate cât mai ușor de digerat. Deși nu considerăm că o simplă salată este potrivită pentru o cină romantică în doi, credem că peștele sau fructele de mare reprezintă alegeri cât se poate de inspirate. Dacă te tentează să comanzi pește, mizează pe somon - un pește pe cât de savuros, pe atât de sărac în calorii. Asigură-te că ai la îndemână și lămâie, cea mai bună garnitură pentru acest pește.

Citește și:

Optezi pentru fructe de mare? Servește-le alături de o porție potrivită de spaghete sau savurează-le împreună cu sos de tomate și vin, cum este cazul midiilor.

Burgeri sau pizza - întotdeauna o alegere inspirată

Vă doriți o cină romantică fără pretenții? Burgerii sau pizza sunt întotdeauna o alegere inspirată, așadar nu ezitați să-i comandați chiar la voi acasă! Și, dacă obișnuiți să vă răsfățați cu astfel de preparate, optați pentru sortimente speciale pentru o ocazie la fel de specială. Ce-ați spune de o pizza cu ananas sau de un burger cu somon?



Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Vizionare placuta


Kudika
9 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.