Noile echipamente cu radiații UVC folosite în lupta contra COVID-19 trebuie utilizate cu vigilență

Noile echipamente cu radiații UVC folosite în lupta contra COVID-19 trebuie utilizate cu vigilență

Signify îndeamnă companiile din industrie să adopte normele de siguranță emise de Asociația Mondială pentru Iluminat cu privire la radiațiile UVC

comunicat de presa

Signify (Euronext: LIGHT) adoptă regulile de siguranță privind radiațiile UVC, la formularea cărora a contribuit în colaborare cu Asociația Mondială pentru Iluminat, pentru a răspunde cererii tot mai mari de instalații pentru dezinfectarea pe bază de radiații. Compania implementează aceste norme, cât și alte standarde aplicabile, pentru noua sa gamă de echipamente cu UVC.

La începutul acestui an, Asociația Mondială pentru Iluminat a reunit experți din industrie și a dezvoltat un set de reguli pentru consumatori și producători, pentru a asigura utilizarea tehnologiei și produselor cu UVC în condiții de siguranță. Aceste reglementări sunt fundamentate pe principiile standardelor internaționale, precum IEC 62471 – standardul fotobiologic de siguranță, și prescriu garanții tehnice și procedurale suplimentare.

„Timpul este esențial în lupta împotriva COVID-19. Iluminatul cu radiații UVC oferă mijloace rapide, puternice și foarte eficiente de dezinfectare. De asemenea, s-a demonstrat că este o metodă sigură atunci când proiectarea, instalarea și utilizarea sunt desfășurate conform instrucțiunilor”, declară Olivia Qiu, Chief Innovation Officer în cadrul Signify. „Prin adoptarea regulilor de siguranță emise de Asociația Mondială pentru Iluminat, oferim un nivel avansat de încredere în implementarea tehnologiilor cu UVC. Îndemnăm și alți producători să se conformeze și să adere la aceste noi reglementări ale industriei.”

Folosind standardele internaționale pentru măsurarea nivelului de radiații și clasificarea categoriilor de risc pentru produsele cu UVC, ghidul normativ adaugă cerințe suplimentare pentru măsurile de protecție tehnice – precum detectarea prezenței, accesul controlat sau izolarea, dar și îndrumări detaliate cu privire la etichetele de avertizare, manualelor de utilizare sau programelor de instruire pentru folosirea în siguranță a tehnologiei UVC.

Pe 16 iunie, Signify și Laboratorul Național de Boli Infecțioase Emergente din cadrul Universității Boston au confirmat, în urma cercetărilor, eficiența surselor de lumină Signify cu UVC în distrugerea SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19.

Signify este lider în sectorul lămpilor UVC și s-a aflat în fruntea tehnologiei UV timp de 35 de ani. Compania are o experiență dovedită în iluminatul cu radiații UVC, care este proiectat, produs și instalat în conformitate cu cele mai înalte standarde de siguranță.

Declarația privind poziția Asociației Mondiale pentru Iluminat față de iradierea germicidă cu UVC poate fi descărcată de pe site-ul oficial.

Despre Signify

Signify (Euronext: LIGHT) este lider global în domeniul iluminatului pentru piaţa profesională şi de consum şi al iluminatului care utilizează Internetul Lucrurilor. Produsele noastre marca Philips, sistemele de iluminat conectat Interact şi serviciile de date aduc valoare de business și transformă viețile oamenilor în case, clădiri de birouri și spații publice. Cu vânzări de peste 6.2 miliarde de EUR în 2019, avem o echipă de aproximativ 38,000 de angajați în peste 70 de țări şi exploatăm potenţialul extraordinar al luminii pentru a îmbunătăţi vieţile oamenilor. Compania noastră a fost desemnată Liderul Industriei în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones pentru al treilea an consecutiv. Știri despre Signify se află în Newsroom, pe Twitter şi pe LinkedIn. Informațiile pentru investitori pot fi găsite pe pagina Investor Relations.

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri