Setari Cookie-uri

Organizeaza mai bine spațiul din dulapul tău

Fiecare anotimp vine cu noi și noi alte haine în dulapul tău. Fie că îți e greu să te desparți de cele pe care nu le mai porți, fie că ai un spațiu restrâns, probabil că vrei să găsești câteva modalități prin care să-ți organizezi mai bine spațiul. 

Sunt unele dulapuri cu sisteme inteligente care îți vor permite să incluzi toate piesele vestimentare, dar în alte cazuri va trebui să aplici alte idei ingenioase. Ți-am pregătit câteva exemple care te vor ghida în sezonul acesta:

Aranjează în funcție de anotimp

Poate că ai anumite articole vestimentare care se potrivesc ținutelor office, indiferent de anotimp și pe care le porți la birou, acolo unde ai o temperatură constantă, dar alte haine sunt sezonale. Cea mai întâlnită greșeală pe care o fac mulți este să păstreze configurația hainelor într-o singură formă.

Cel mai indicat este să aranjezi hainele în funcție de anotimp. Și nici nu este greu. Cel mai probabil, dulapul tău este împărțit în două secțiuni: una pentru umerașe și cealaltă pentru haine împăturite. Rotește hainele astfel încât rochiile ori cămășile de vară să fie mereu în partea mai accesibilă a dulapului. Iar în ceea ce privește hainele care pot fi împăturite, păstrează mereu pantalonii în loc accesibil, iar tricourile cu mânecă lungă alternează-le cu cele cu mânecă scurtă.

Citește și:

Alege cutii pentru lenjeria intimă

Lenjeria intimă este, de obicei, una dintre cele mai problematice categorii de piese de îmbrăcăminte. Piesele acestea sunt de multe forme și dimensiuni, de aceea riscă să ajungă mereu înghesuită într-un colț al dulapului și foarte amestecată.

O bună soluție este să cumperi cutii compartimentate casa să îți permită să le aranjezi în funcție de categorii, de materiale (dantelă, bumbac sau satin) și culori. Cutiile pot să fie cumpărate fie separat, fie sunt

Folosește coșuri pentru ciorapi

Ciorapii sunt poate, cei mai puțin pretențioși din dulapul tău. Fie că porți unii casual cu teniși, fie că folosești dresuri la rochii, important este că poți să îi așezi într-un coș (ai grijă să nu își agațe ciorapii) și vei scăpa de bătaia de cap cu depozitarea lor. De asemenea, nu amesteca cele două categorii. La fel de important este să ai un loc special în care să pui ciorapii a căror pereche nu o găsești imediat după spălare.

Citește și:

Folosește-te de umerașe ingenioase

Umerașele sunt diversificate și pot să te ajute enorm. Unele sunt speciale pentru cravate, altele pentru eșarfe, și altele pot fi pentru genți sau alte accesorii pe care le folosești. Important este să nu le înghesui deoarece îți va fi mult mai greu să le găsești.

Atașează accesoriile pe ușa dulapului

Un spațiu de multe ori neglijat este ușa dulapului. Fără să-l încarci excesiv, atașează-i un spațiu de depozitare care poate fi lipit și care este compartimentat. Vei putea să-ți mai eliberezi spațiul din dulap de curele, diverse accesorii mici sau de orice altceva ți se pare relevant.

Cu puțină inventivitate, dar și cu aranjarea dulapului o dată la șase luni, nu vei mai avea bătăi de cap că a trecut încă un sezon și nu ai purtat cămașa aceea care îți plăcea pentru că nu mai știai că o ai și era într-un loc puțin accesibil din dulap.

Citește și:

Photo by jordi pujadas on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
30 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.