Setari Cookie-uri

Cum să aduci o schimbare în bine în viața bunicilor tăi de la țară

Cel mai prețios pentru ei este timpul petrecut alături de tine.

Dacă ai ajuns la o oarecare stabilitate financiară sau efectiv vrei să depui toate eforturile necesare pentru ca bunicii de la țară care te-au crescut și te-au alintat în copilărie să aibă parte de o calitate a vieții mai bună, înseamnă că ești o familistă convinsă și că-i iubești dincolo de cuvinte. Cu siguranță ai fost nepoata lor preferată și te-au răsfățat pentru că te-au iubit, nu cu aşteptarea ca vreodată binele să li se întoarcă.

Cel mai prețios pentru ei este timpul petrecut alături de tine, zilele de concediu în care vii și ei se comportă față de tine ca și cum ai fi copil. Nu face greșeala de a le reproșa acest lucru, nu e nicidecum o tendință de a te desconsidera ca adult, ci o dovadă de iubire. În ochii lor, indiferent cât de mulți ani ai avea, rămâi tot nepoata care are nevoie de toată atenția și grija bunicilor. Și dacă ai posibilitatea de a face mai mult pentru ei, iată câteva idei care, puse în practică, pot face diferența în existența lor:

Citește și:

Utilități

Chiar dacă fațada casei nu e perfectă, acoperișul nu e făcut din plăci de lindab, iar temelia gardului a început să se erodeze, important e să te asiguri că nu este vorba de o problemă majoră, cum ar fi pătrunderea apei în pereți, de exemplu. Dincolo de aceste aspecte, până să ai suficiente resurse financiare pentru a consolida locuința, proces de durată în care să incluzi temelia, fațada, pereții exteriori și, bineînțeles, acoperișul, asigură-te că bătrânii au parte de utilitățile necesare: apă curentă, o sursă de căldură, o baie în casă. Dacă nu au la discreție apă caldă, cea mai la îndemână soluție este achiziționarea unui instant de apa calda care este extrem de eficient, ușor de montat și rezistent. În plus, este destul de avantajos ca preț.

Citește și:

Medicamente

Nu e o prejudecată, dar oamenii de la țară ignoră anumite simptome și se prezintă la cabinetul unui medic specialist abia atunci când boala s-a cronicizat. Mai ales dacă vei sta câteva zile pe la ei, convinge-i să-și facă un set de investigații la doctor, mai ales dacă vei fi alături de ei și-i vei ajuta la orice pas. Ajută-i să-și procure medicamentele necesare și învață-i, dacă este cazul, cum şi când să le ia. Dacă ai posibilitate, fă-le o rezervare într-o stațiune de băi termale pentru a avea parte de proceduri terapeutice. Totodată, explică-le de ce este necesar să mai abdice de la unele obiceiuri alimentare nesănătoase, cum ar fi prăjelile și dulciurile și învață-i să aibă mai multă grijă de ei înșiși.

Hrană pentru animale

La țară, oricât de înaintați în vârstă ar fi, oamenii cresc animale și probabil nici bunicii tăi nu sunt o excepție. Deși ai fi tentată să îi convingi să renunțe la ele, fii sigură că nu vei avea sorți de izbândă, mai ales dacă ei toată viața au avut găini, un porc, câine, pisică. În loc să încerci să le explici de ce nu e avantajos să crească animale, poți să îi ajuţi cumpărând mâncare pentru ele. E un gest pe care cu siguranță îl vor aprecia.

Citește și:

Nu există o formulă perfectă după care să ne ghidăm pentru a avea grijă de cei pe care-i iubim, important e să avem disponibilitatea de a o face fără nicio condiționare și cu dorința reală de a ajuta.

Sursă foto: pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.