Setari Cookie-uri

Panasonic a verificat efectul inhibitor al radicalilor hidroxili conținuți în apă asupra SARS-CoV-2

Panasonic, în colaborare cu Mayo Yasugi, profesor asociat la Facultatea de științe ale vieții și ale mediului de la Universitatea prefecturii Osaka, a verificat efectul inhibitor al radicalilor hidroxili conținuți în apă (nanoparticule de apă atomizate electrostatic) asupra noului coronavirus (SARS-CoV-2), responsabil de actuala pandemie globală.

comunicat de presa

Testarea de la Universitatea prefecturii Osaka a confirmat că radicalii hidroxili prezenți în apă pot avea un efect inhibitor asupra noului coronavirus. Peste 99% din activitatea noului coronavirus (SARS-CoV-2) a fost inhibată în 3 ore.

Notă: această verificare a fost proiectată pentru a genera date de cercetare de bază cu privire la efectul radicalilor hidroxili conținuți în apă asupra noului coronavirus în condiții de laborator, diferite de cele prezente în spațiile de locuit. Nu a fost proiectat pentru a evalua performanța niciunui produs.

Radicalii hidroxili prezenți în apă sunt particule ionice generate prin aplicarea unei tensiuni înalte vaporilor de apă prezenți în aer. Sunt caracterizați printr-un puternic potențial oxidant și reactiv. Panasonic a realizat cercetări în această tehnologie în ultimii 20 de ani și încă din 1997 a verificat eficacitatea aplicării într-o gamă largă de domenii, incluzând inhibarea microorganismelor patogene (bacterii, ciuperci și virusuri) și a alergenilor, prin descompunerea componentelor particulelor PM 2.5 care aveau efecte adverse asupra corpului omenesc*1.

În anul 2012, Panasonic a realizat un test pentru eliminarea virusurilor în colaborare cu o organizație independentă, care a confirmat eficiența pentru fiecare din cele 4 categorii, în funcție de caracteristicile biologice. Ca urmare a acestui test, Panasonic a anunțat că tehnologia bazată pe “radicalii hidroxili prezenți în apă” ar putea avea un efect inhibitor asupra noilor virusuri*2.

Panasonic a patentat tehnologia Nanoe™ care se regăsește la multe din produsele sale (purificatoare de aer, instalații de aer condiționat, produse pentru îngrijirea părului etc). Nanoe™* sunt mici particule de apă electrostatice atomizate care ajută la purificarea și la îmbunătățirea calității aerului. Tehnologia folosește un proces de evaporare naturală pentru a adăuga nanomolecule de apă în aer. Aceste molecule sunt atât de mici, încât răspândesc cu 99% mai puține bacterii decât umidificatoarele cu ultrasunete de top, împiedicând în același timp formarea de puncte umede și de praf alb.

Panasonic va continua să urmărească potențialul tehnologiei bazată pe “radicalii hidroxili prezenți în apă” pentru abordarea riscurilor posibile asociate poluării aerului, cum ar fii noi microorganisme patogene, cu scopul realizării unor medii sănătoase pentru oamenii din întreaga lume.

Date de referință:

Testarea efectului inhibitor al radicalilor hidroxili conținuți în apă (nanoparticule de apă atomizate electrostatic) asupra noului coronavirus (SARS-CoV-2)

·Generalități

O verificare comparativă a fost realizată într-un mediu de testare care conținea noul coronavirus (SARS-CoV-2), cu și fără expunerea acestuia la radicalii hidroxili din apă.

·Metodologie și date statistice

  • Organizație:Universitatea prefecturii Osaka
  • Perioada:Iulie 2020
  • Subiect:Noul coronavirus (SARS-CoV-2)
  • Dispozitiv:generator de "radicali hidroxili conținuți în apă"
  • Metodă:
    • - generatorul de "radicali hidroxili conținuți în apă" este instalat la 15 cm de la podeaua spațiului de test de45L
    • - o bucată de tifon imersată într-o soluție ce conține virusul a fost amplasată într-un vas Petri și apoi expusă la "radicali hidroxili conținuți în apă" pentru o anumită perioadă de timp.
    • - gradul de infecțiozitate al virusului a fost măsurat pentru a calcula rata de inhibare
    • - același test a fost făcut de trei ori pentru a se confirma posibilitatea de fi repetat.

・Rezultate

Subiect de testare

Durată

Rată de inhibare*

SARS-CoV-2

Primul test

3 ore

99.7%

Al doilea test

3 ore

99.9%

Al treilea test

3 ore

99.9%

* calculată de Panasonic

Note:

  • *1: rezultatele principale ale cazurilor verificate
  • - 12 mai 2009:S-au verificat efectele pozitive ale particulelor de apă încărcate electric asupra virusurilor, bacteriilor și a îngrășămintelor.
  • - 20 octombrie 2009: A fost verificat inhibarea noului virus gripal ca urmare a efectului particulelor de apă încărcate electric.
  • - 20 februarie 2012:A fost verificat efectul de suprimare a alergenilor proveniți de la animale, ale bacteriilor și virusurilor cauzat de particulele de apă încărcate electric.
  • - 16 ianuarie 2014:Nanoparticulele de apă atomizate electrostatic descompun particulele PM 2.5 și inhibă dezvoltarea de ciuperci atașate nisipului galben (prezent în furtunile de praf din Asia)
  • *2: 26 ianuarie 2012: efectul de suprimare a virusurilor de către particulele de apă încărcate electric a fost verificat printr-un test de eliminare. Acest test a fost confirmat de Charles River Biopharmaceutical Services GmbH, o organizație germană specializată în astfel de teste.

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii electronice diverse și soluții pentru clienți în domeniul electronicelor de consum, aplicațiilor rezidențiale, auto, a soluțiilor profesionale și a echipamentelor industriale. Compania Panasonic care, în 2018, a aniversat 100 de ani la înființarea sa, este activă la nivel global, fiind prezentă acum în 528 de sucursale și 72 de societăți asociate la nivel mondial, înregistrând vânzări nete totale de 61,9 miliarde EUR în anul încheiat la 31 martie 2020. Dedicată în permanență atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizează tehnologiile proprii pentru a crea o viață mai bună și o lume mai bună pentru clienții săi.

Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesați: http://www.panasonic.com/ro

Vizionare placuta


Kudika
22 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.