Setari Cookie-uri

Cum îți eficientizezi programul, ca să ai mai mult timp pentru tine

Sfaturile de mai jos te vor ajuta să redescoperi timpul de după orele de lucru.

Scenariul unei zile în care ți-ai terminat toate task-urile la timp, ai închis laptopul și ai ieșit pe ușa casei nu s-a mai repetat de multă vreme, nu-i așa? Fie că ai ratat o plimbare, o ieșire la terasă sau o sesiune de shopping, știi ce înseamnă ca ziua ta de lucru să se sfârșească mult după ce programul a ajuns la final. Dacă vrei să-ți redescoperi timpul personal și chiar să te reconectezi cu pasiunile tale, ai nevoie să te eliberezi de tot ce te aglomerează fără să-ți aducă vreun beneficiu. Odată ce vei descoperi care sunt obiceiurile din cauza cărora bați pasul pe loc, îți vei regăsi ritmul optim.

Prioritizează-ți sarcinile zilnice

Inbox-ul este plin de la prima oră, în calendar ai deja două apeluri video, iar un coleg te roagă, pe chat, să îl ajuți cu niște documente pe care nu le mai găsește. Colac peste pupăză, tocmai ai aflat de o ofertă last minute pentru care încă nu ai avut timp să te sfătuiești cu iubitul tău. Ce faci mai întâi? Oricât de obișnuită ai fi cu multitasking-ul, nu vei putea să îți începi ziua cu spor fără o listă clară a sarcinilor prioritare. Începe cu cele mai urgente și mai dificile, iar pentru finalul zilei păstrează-le pe cele care par, la prima vedere, cel mai ușor de livrat.

Citește și:

Plătește facturile online

Ultimul lucru de care ai nevoie, la mijlocul unei zile în care notificările îți inundă telefonul, este un drum până la bancă. Soluția ta pentru plati facturi se numește George și îți permite să faci totul 100% online, de la plata abonamentului la telefon, până la achitarea utilităților casei. George îți permite să te conectezi foarte ușor, imediat ce vei descărca aplicațiile eToken și George România, disponibile în AppStore și Google Play. Mai mult, poți face instantaneu transfer de bani din cardul tău de la altă bancă spre contul tău George. Cu George Moneyback, ai parte de promoții de fiecare dată când plătești cu ajutorul cardului, iar sumele echivalente reducerii sosesc direct în contul tău.

Citește și:

Combate procrastinarea

Recunoaște, ai zile în care nu știi cum trec orele, iar tu nu reușești sa te mobilizezi, nici măcar atunci când task-urile tale par ușor de dus la bun sfârșit. Procrastinarea este consecința scăderii treptate a nivelului tău de energie, iar tu trebuie să găsești cauza acestui fenomen. Poate că este lipsa unor validări profesionale sau necesitatea de a folosi niște abilități pe care pur și simplu nu le ai. În orice caz, caută să îți estimezi corect deadline-urile, identifică precis ce sarcini implică fiecare proiect și analizează cu atenție fiecare feedback. Vei reuși să îți dinamizezi modul de lucru mai repede decât crezi.

Păstrează ordinea în jurul tău

Cu mintea aglomerată și cu biroul dominat de haos, cu siguranță nu te vei putea concentra la ce ai de făcut. Primul pas, pentru a-ți aerisi gândurile, este acela de a îți împărți ziua de lucru în intervale aferente fiecărui proiect. Fiecare dintre sarcinile implicate trebuie rezolvată la momentul potrivit, pentru a nu te lovi de ea în altă etapă de lucru. Nu în ultimul rând, obiectele de pe biroul tău trebuie să se găsească la locul lor, pentru ca atenția să nu-ți fie distrasă tocmai atunci când ai avea mai mare nevoie de ea.

Citește și:

Nu uita de pauze

Oricât de mult ți-ai dori, nu poți menține la nesfârșit ritmul unui workaholic. Un motiv foarte întemeiat pentru care nu mai ții pasul cu tine însăți este tocmai lipsa unui repaus. Fie că vorbim despre a savura o cafea sau a asculta melodia preferată, ai nevoie de o activitate rapidă care să te relaxeze. Mai mult, de fiecare dată când alegi o pauză scurtă, programeaz-o între diferitele proiecte, pentru a da zilei tale un ritm și a-ți regenera cheful de lucru.

Sfaturile de mai sus te vor ajuta să redescoperi timpul de după orele de lucru. Cu puțină străduință și cu idei bune, vei rezolva toate task-urile importante, fără să mai renunți la ce îți place.

Credit foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.