Ceaiul de mușețel – proprietăți, beneficii și utilizări

Ceaiul de mușețel – proprietăți, beneficii și utilizări
Kudika
19 Noiembrie 2020

Ceaiul de mușețel este consumat nu doar pentru aromă să plăcută, ci și pentru beneficiile asupra sănătății. Iată ce compuși benefici conține și cum poate fi de ajutor pentru sănătate.

Mușețelul (Matricaria recutita sau Matricaria chamomilla) este numele universal pentru o plantă din familia Asteraceae. Florile de mușețel, atât cele proaspete cât și cele uscate, sunt folosite pentru a pregăti ceai. Compusul activ din mușețel este cunoscut sub numele de bisabolol. Acesta a fost identificat în uleiul esențial de mușețel și este responsabil pentru beneficiile sale pentru sănătate. Bisabololul are caracteristici anti-iritante, antiinflamatorii și antimicrobiene. Ceaiul de mușețel este cunoscut și pentru proprietățile sale antistres și de calmare. Există multe tipuri de plante de mușețel, dar numai două dintre acestea pot fi folosite pentru a prepară infuzii, și anume mușețel german (Matricaria recutita) și mușețel român (Chamaemelum nobile).

Citește continuarea pe MamiȘiCopilul

Featured foto by art kitchen via Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri