Ceaiul de mentă este adesea utilizat pentru numeroase probleme de sănătate, mai ales probleme digestive. Iată ce proprietăți are și cum se consumă.
Mentă (Mentha piperita) este o plantă populară care poate fi utilizată sub numeroase forme (de exemplu ulei, frunze, extract de frunze și ceai din frunze). Mentă este utilizată în produse cosmetice, produse de igienă personală, alimente și produse farmaceutice, atât pentru proprietățile aromatizante, cât și pentru parfum. Uleiul de mentă are un miros proaspăt de mentol și un gust ușor picant urmat de o senzație de răcoare.
Principalul ingredient activ din mentă este mentolul, care este un compus organic ce produce o senzație de răcoare când este aplicat la nivelul gurii sau pe piele. De asemenea, acționează că un anestezic ușor (ceea ce înseamnă un compus care creează o pierdere reversibilă a senzației). Mentă conține și vitaminele A și C, precum și o serie de minerale. De asemenea, mentă conține componente esențiale că mentol, mentona, acetat de menil, limonen etc.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Idei de cadouri de 8 martie pentru femei: Cum să îți arăți recunoștința printr-un simplu gest?
- Litoralul turcesc de la Marea Neagră inclus pe lista Celor mai bune locații de vizitat în 2024 întocmită de CNN
- K-Beauty: Cosmeticele coreene revoluționează industria frumuseții
Citește continuarea pe MamiȘiCopilul