Un aparat dentar mobil poate reprezenta o investiție excelentă în viitorul copilului tău.

Un zâmbet frumos și sănătos transmite celor din jur un mesaj important despre noi și, în plus, oferă mai multă încredere în sine, astfel că șansa de a îmbunătăți zâmbetul copilului tău nu ar trebui să fie o opțiune, ci o prioritate.

Pentru că mulți părinți au înțeles acest lucru, în ultimii 10 ani s-a schimbat foarte mult modul în care sunt privite aparatele dentare. Schimbarea percepției generale s-a datorat, evident, și ultimelor inovații în domeniu, care au adus în prim-plan soluții moderne precum aparatele dentare invizibile sau aparatele dentare mobile.

Dacă te numeri printre cei care vor să afle mai multe informații despre aparatele dentare mobile, îți prezentăm câteva lucruri importante care te pot ajuta să iei o decizie.

Care este diferența dintre un aparat dentar fix și unul mobil

Diferența majoră între cele două tipuri de aparate vizează modul în care sunt aplicate: mai precis, un aparat dentar mobil nu este fixat pe dinți, așa că poate fi înlăturat cu ușurință de copil sau de părinți.

Cel mai important rol al unui aparat dentar mobil este acela de a corecta parțial anomaliile de creștere a maxilarului, dinții strâmbi sau înghesuiți, putând fi folosit timp de aproximativ un an. Este bine să menționăm faptul că vârsta recomandată pentru purtarea unui aparat dentar mobil nu trebuie să depășească 12 ani (după 12 ani, un aparat mobil nu își mai poate îndeplini eficient rolul).

Beneficiile utilizării unui aparat dentar mobil

    Medicul stomatolog poate recomanda aparatul dentar mobil atunci când copilul are nevoie de o aliniere corectă a dinților, dacă aceștia sunt strâmbi sau înghesuiți, și, în unele cazuri, pentru a ajuta la modelarea elementelor osoase sau musculare. Purtarea unui aparat dentar mobil poate avea rezultate excelente și în cazurile în care medicul specialist dorește să prevină apariția unor forme de malocluzie, odată cu schimbarea dinților de lapte. Un aparat dentar mobil este indicat atunci când copilul are probleme cu vorbirea, iar acestea nu pot fi corectate de medicul logoped Aparatul dentar mobil are rezultate foarte bune în eliminarea unor obiceiuri vicioase, precum suptul degetului, care afectează sănătatea orală. În acest caz, avantajul unui aparat dentar mobil este că poate fi aplicat fără probleme începând cu 4-5 ani.

Cum se întreține corect un aparat dentar mobil

Atât aparatele dentare mobile, cât și cele fixe au nevoie de îngrijire specială pentru rezultate cât mai bune.

Dacă vorbim de aparatul dentar mobil, acesta prezintă un mare avantaj: poate fi îndepărtat și curățat cu mai multă ușurință.

Aparatul se va curăța cu o periuță specială, recomandată de medicul stomatolog (este important să menționăm faptul că periuța pentru curățarea aparatului mobil este diferită de periuțele dentare normale, deci este nevoie de recomandarea medicului).

Medicul specialist va oferi, la rândul lui, indicații în ceea ce privește întreținerea corectă a aparatului dentar și e ideal să îți încurajezi copilul să le urmeze cu strictețe.

De asemenea, este important ca, înainte de reaplicarea aparatului dentar, copilul să efectueze un periaj dentar, utilizând și ața dentară.

În concluzie, principalul avantaj al purtării unui asemenea aparat ține de flexibilitatea pe care o permite și de confortul sporit pe care îl oferă în timpul purtării.

Datorită acestor beneficii, aparatul dentar mobil devine o opțiune serioasă atunci când vorbim de corectarea problemelor dentare cu care se confruntă copii în perioada de creștere.

Tu când ți-ai dus ultima dată copilul la medicul stomatolog?

Vizitele periodice la cabinetul medicului stomatolog pediatru sunt necesare pentru a nu ajunge în situația de a avea nevoie de tratamente ortodontice complexe.

Atunci când amâni controlul periodic, dantura copilului poate fi afectată pe termen lung de o serie de afecțiuni specifice, iar tratamentele necesare pentru a corecta complicațiile apărute ar putea fi destul de costisitoare.

DENT ESTET 4 Kids te așteaptă cu o echipă supraspecializată, formată din medici care înțeleg că o atitudine prietenoasă și răbdătoare este cheia unei experiențe plăcute pentru copilul tău. O vizită la DENT ESTET 4 Kids îl va ajuta pe copilul tău să asocieze mersul la dentist cu o activitate relaxantă și să își dorească să revină de fiecare dată cu plăcere.

Programează chiar acum o vizită la cabinetul medicului stomatolog și află care sunt problemele dentare ale copilului tău!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: