Setari Cookie-uri

Tendințe de design de urmărit în noul an

Pe măsură ce distincția dintre viața de acasă și viață profesională a devenit un pic neclară în ultima perioadă, modul în care ne amenajăm casa influențează direct starea noastră de spirit. Concept22 te invită să descoperi tendințele de design din anul 2021 și cum să-ți amenajezi propria locuință astfel încât să te simți cu adevărat “acasă”.

Surprinzător sau nu, în anul 2021 principala tendința de amenajare interioară este cea care sporește confortul. După un an de pandemie globală, locuințele noastre ar trebui să fie definite de căldură, confort și de un simț distinct al personalității. Mobila și accesoriile de design ar trebui să ne ofere un cadru stabil pentru propria poveste, să aducă emoție în casă și să ne ofere o perspectiva diferită. Așadar, tendințele de design interior ar trebui privite că o modalitate de a îmbunătăți spațiul de locuit și de a transforma propriul cămin într-un loc mai confortabil dar totodată, sofisticat.

În ceea ce privește paleta de culori a noului an, culorile neutre fac loc culorilor și tonurilor pământii, dar și nuanțelor îndrăznețe, precum smaraldul sau albastrul cobalt. Neutrul gri și vibrantul galben au fost desemnate culorile anului 2021 de către Pantone, iar acestea sunt foarte ușor de integrat într-o amenajare interioară cu mobilier retro, industrial sau urban.

Citește și:

Culorile gri și galben sunt culori care exprimă optimismul, speranța și rezistența, iar acestea pot avea chiar un rol terapeutic în căminul tău. Adaugă o pată de culoare în dormitor și optează pentru o vază galbenă din sticlă pe care să o amplasezi pe una din noptiere. De asemenea, mai poți opta și pentru piese de design retro datorită culorilor spectaculoase ale acestora. Detaliile vintage și culorile vibrante ce caracterizează stilul retro vor aduce la viață orice încăpere, iar anul acesta putem profita din plin de beneficiile unei astfel de amenajări interioare. Jonglează cu mobilier, culori, corpuri de iluminat și accesorii de design așa cum îți place, fără să ții cont de prea multe reguli. În fond, tot ceea ce contează este propriul confort.

Iluminarea locuinței este foarte importantă, mai ales în timpul iernii, atunci când lumina naturală nu mai este suficientă. Solstițiul de iarnă a trecut, însă știm cu toții efectul pe care îl poate avea asupra dispoziției noastre din noul an, o iluminare bună. Așadar, investește într-o lampa frumoasă pe care să o așezi strategic în living sau în dormitor. O soluție pentru a profita de cât mai multă lumină naturală este să folosești perdele diafane, ușor transparente care filtrează razele soarelui și le permite să pătrundă cât mai mult în încăpere. Adaugă cât mai multe flori și plante verzi pentru a crea un cadru plin de vitalitate, iar starea ta de spirit se va îmbunătăți într-o clipă.

Citește și:

Fiindcă anul trecut am petrecut foarte mult timp acasă, cu siguranță am descoperit cu toții cât de important este ca o camera de zi să fie confortabilă, accesibilă și funcțională. Adaugă o masă de jocuri, o biblioteca multifuncțională și creează câteva zone pentru lectură și relaxare cu mobilier și accesorii de design handmade, din materiale de calitate. Spre exemplu, un fotoliu confortabil și grațios din colecția fotolii, lucrat în piele veritabilă va deveni instant piesa de rezistență a livingului și îți va oferi confortul mult așteptat. În acest fel, tu și familia ta veți rămâne împreună în aceeași cameră, indiferent de activitățile pe care le veți întreprinde.

Nu în ultimul rând, o altă tendință în materie de design interior ține de amenajarea unui spațiu de lucru sau a biroului de acasă. Un spațiu de lucru bine conceput ajută la eliminarea distragerilor, îmbunătățește productivitatea atunci când lucrezi de acasă și este extrem de necesar în contextul actual al pandemiei. Așadar, nu ezita să investești într-un mobilier pentru birou și ține minte că biroul de acasă ar trebui să reflecte stilul tău personal, pasiunile și aspirațiile tale.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.