Setari Cookie-uri

Cum creezi o atmosferă caldă și primitoare la tine acasă

O mare parte din zi o petrecem acasă. De aceea, este important ca locuința să fie mediul în care să te simți perfect, o oază de relaxare în care poți să îţi reîncarci bateriile după o zi dificilă de muncă.

Crearea unei atmosfere primitoare în casa ta nu este o misiune imposibilă, ci se bazează pe câteva idei practice:

Alege pardoseala potrivită

Te-ai întrebat vreodată ce face ca un design interior să pară mai elegant, mai luxos sau mai primitor? În cele mai multe cazuri este vorba despre pardoseală. Culoarea, nuanța, materialul, textura și armonia cu celelalte elemente ale încăperii dau o anumită notă atmosferei din casa ta. De exemplu, pardoselile închise la culoare sunt folosite, în general, în spații mari și bine luminate, având rolul de a oferi căldură căminului și de a crea o ambianță plăcută, confortabilă și elegantă. Pardoseala deschisă la culoare ajută la extinderea vizuală a spațiului. Este potrivită pentru camere mici și slab luminate și are rolul de a pune în evidență ordinea, simplitatea, curățenia și mobilierul, camera în sine. Pentru a crea o atmosferă cozy, specifică stilului rustic, de exemplu, parchetul laminat închis la culoare este o soluție excelentă, mai ales că în prezent există nenumărate modele seducătoare, în nuanțe diverse din care poți alege. Te poți orienta către pardoselile laminate prevăzute cu sistemul TC-Lock, care permit o instalare simplă, rapidă, făcând din parchetul laminat o alegere ideală pentru renovări.

Citește și:

Menține întotdeauna ordinea

Mai multă ordine înseamnă mai puțin stres. Lucrurile aglomerate, dezordinea pot crea la nivel subconștient o stare de neliniște care ne dă impresia că nu doar locuința este un „haos”, ci și alte domenii din viața noastră (job, familie, sănătate). Asta nu înseamnă că va trebui să petreci zilnic ore bune făcând casa lună, însă poți găsi modalități prin care să îți simplifici munca. De exemplu, adoptă un stil minimalist. Păstrează toate lucrurile ordonate în dulapuri, sertare, cutii, astfel încât pe rafturile și blaturile obiectelor de mobilier să existe doar două-trei obiecte de decor (o vază cu flori, o lumânare parfumată, o ramă foto). În felul acesta îți va fi mai ușor să ștergi praful sau să dezinfectezi locuința.

Citește și:

Creează propriul colț de relaxare

Rezervă în casa ta un loc dedicat relaxării, creativității sau altor mici momente de răsfăț. Un corp de bibliotecă, o lampă de podea, un fotoliu cu perne colorate sau acoperit cu o pătură moale pot contura locul unde abia aștepți să te retragi pentru a savura un ceai, a citi o carte. În decorarea acestui spațiu este recomandat să alegi culori pastelate, calde. Nuanțele de verde, galben, bej sau albastru îți pot inspira o stare de liniște. Un astfel de loc poate fi creat atât în dormitor sau living (alege o zonă de lângă fereastră) sau chiar pe balcon, terasă sau mansardă. Adu în acest spațiu acele elemente care pentru tine s-ar traduce în „fericire”: o fotografie de familie, o vază în care să pui tot timpul flori proaspete, un peisaj din natură sau suvenire pe care le-ai adus din călătoriile tale.

Citește și:

Folosește toate simțurile

Atunci când vrei să creezi o atmosferă primitoare acasă este bine să îți pui la treabă toate simțurile, inclusiv auzul, mirosul, gustul. Toate sunt implicate în starea ta de bine. Pe lângă ordine, culori și obiecte de mobilier, devin importante și:

  • Calitatea aerului - bucură-te de un aer mai proaspăt punând în practică modalitățile diverse de purificare a aerului. Poți alege atât metodele naturale cum sunt plantele pentru purificarea aerului, aromaterapia, lampile cu cristal de sare, dar și soluțiile moderne cum sunt ionizatorul sau dispozitivele cu filtre HEPA.
  • Luminozitatea - o cameră luminoasă te binedispune și îți dă energie. Dacă ai o cameră în care pătrunde puțină lumină naturală poți renunța la draperiile opace în favoarea perdelelor fine, transparente care vor lăsa lumina să intre, sau jaluzele care pot fi trase cu ușurință.
  • Sunetul - muzica ambientală te poate ajuta să creezi o atmosferă plăcută mai ales în zilele mohorâte, ploioase. Alege o sesiune de muzică jazz, blues, la un volum mic, și vei vedea că orice activitate casnică o vei face cu mai mult spor.

Să creezi o atmosferă primitoare nu este o muncă dificilă. Cu implicare, răbdare și multă atenție la detalii vei reuși să transformi orice locuință într-un spațiu relaxant, primitor în care abia aștepți să te întorci.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.