Setari Cookie-uri

Cele mai importante schimbări în locuință la început de primăvară 

Primăvara este cel mai revigorant anotimp, fiind cel care dă startul unui nou început.

Așa cum natura reînvie și animalele ies din hibernare, așa gospodinele și gospodarii din România încep să își reîmprospăteze locuința. Dacă vă aflați în impas și nu știți care sunt pașii pe care ar trebui să îi urmați pentru a vă reîmprospăta locuința din punct de vedere vizual și pentru a înlătura acel miros greoi din fiecare cameră, v-am pregătit un mic ghid însoțit cu sfaturi care sperăm să vă ajute în acest proces.

Pași esențiali spre o locuință reîmprospătată

Zugrăvire

Zugrăvirea este un proces important în fiecare locuință și, încă din cele mai vechi timpuri, în gospodăriile din România se practică această sarcină în fiecare primăvară. Zugrăvirea are rolul de a oferi locuinței un miros mai proaspăt și de a o igieniza – varul este cunoscut ca un bun dezinfectant care ține la distanță insectele.

Citește și:

Este important să zugrăviți în special bucătăria, mai ales dacă în această încăpere se realizează zilnic preparate, deoarece aburul care se formează nu doar că aduce mirosul preparatelor, dar este plin de grăsime și ulei care mai apoi se impregnează pe pereți, oferindu-le un aspect uleios și murdar.

Dacă fumați în bucătărie sau chiar într-un balcon închis este timpul să vă gândiți la zugrăvire. Mirosul de tutun se impregnează în pereți și prin zugrăvire puteți să scăpați eficient de acesta și să îi redați bucătăriei mirosul de curățenie pe care îl merită.

În plus, dacă aveți copii mici care și-au exprimat latura artistică pe suprafața pereților din casă, este timpul să îi zugrăviți și să aduceți din nou armonie în locuință.

Citește și:

SFAT: de cele mai multe ori, este bine să lăsați această sarcină în mâna unui expert pentru a vă asigura că totul o să iasă perfect.

Curățenie generală

Curățenia generală reprezintă un proces care, în mod traditional, se realizează de două ori pe an și în apropierea a două mari sărbători creștine: Paștele și Crăciunul.

Cum în fiecare perioadă de primăvară sărbătorim Paștele, este timpul de curățenie generală – până la urmă așa este datina, nu? Curățenia generală efectuată primăvara joacă un rol foarte important atât pentru locuința în sine, cât și pentru psihic.

Pentru locuință este un proces important, deoarece iarna își spune cuvântul și trebuie să existe un element care să reîmprospăteze locuința. Să nu mai luăm în calcul faptul că trăim vremuri în care curățenia este mandatară pentru sănătatea fiecărui membru al unei familii.

Citește și:

Pentru psihic este important deoarece, după fiecare proces de curățenie, devenim mai activi și mai productivi.

Cu acest nou virus care ne pune probleme de mai bine de un an de zile, curățenia generală ajută la menținerea sănătății. În procesul de curățenie trebuie să aveți în vedere zonele cu cel mai crescut risc de îmbolnăvire, zonele care adună cel mai mult praf, zonele cele mai frecventate.

Este foarte important să ștergeți praful de sub paturi, canapele, fire electrice, mobilier, electrocasnice, plante, deoarece praful poate cauza grave probleme respiratoria, atât pentru oameni, cât și pentru animalele de companie.

SFAT: Dacă vi se pare o sarcină mult prea grea și nu aveți timp suficient, puteți oricând să apelați la ajutorul unei firme de curățenie.

Citește și:

Redecorare

Primăvara trebuie să aducă o schimbare, iar aceasta trebuie să se reflecte și în propria locuință. Spălați de praf vaza de flori și umpleți-o cu flori de primăvară menite să aduc un aspect revigorant locuinței.

Pentru dormitor lăsați la o parte lenjeriile de pat de Crăciun sau lenjeriile de pat cu tematica Valentine’s Day și optați pentru lenjerii de pat pentru primăvară, cu motive florale și culori deschide precum baby blue, somon, galben pal și chiar tonuri diferite de alb, deoarece este foarte important pentru dispoziția de zi cu zi să aveți un dormitor care să vă aducă o stare de bine. Pe lângă lenjeria de pat și cuvertura trebuie să fie în ton cu primăvara, așa că puteți să optați pentru cuverturi de pat în nuanțe simple și cu imprimeuri florale, ori imprimeuri cu fluturi.

Citește și:

Și perdelele vor juca un rol foarte important, atât pentru dormitory, cât și pentru sufragerie sau bucătărie. Oferiți locuinței o atmosferă veselă prin perdele colorate care vor oferi un aspect modern și total schimbat.

Tot pentru sufragerie, o idee ieftină de a îi schimba întregul aspect este prin achiziționarea de perne decorative. Dacă sufrageria este predominat cu tonuri albe și un design clasic, pernele decorative în culori puternice, precum turcoaz sau violet, vor fi pata de culoare de care aceasta are nevoie.

SFAT: dacă nu aveți idei pentru redecorare, internetul reprezintă o sursă inepuizabilă.

Plase de țânțari

Un alt aspect pe care nu trebuie să îl treceți cu vederea este montarea plaselor de insecte în locuințe. Odată cu venirea primăverii, insectele apar negreșit, iar o modalitate eco-friendly de a le ține departe de mediul interior este prin achiziționarea de plase de insecte.

Citește și:

Plasele de țânțari au un impact mai mic asupra mediului înconjurător și prin cumpărarea acestora veți realiza economii pe termen lung: nu mai trebuie să investiți bani în soluții menite să vă ferească locuința de insecte.

Atunci când vine vorba de aspectul exterior, nu trebuie să vă faceți griji. Kiturile complete cu plase de insecte din ziua de astăzi vin în nenumărate culori pentru a se potrivit cu designul exterior al locuinței.

SFAT: dacă aveți deja plase de țânțari, dar nu mai sunt atât de eficiente, puteți oricând să economisiți bani prin repararea acestora. Achiziționați accesorii plase de insecte la un preț foarte bun și reparați-vă singuri și eficient plasa.

Sursa foto: Pixabay

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.