Setari Cookie-uri

Fricile la copii – ce e normal și cum îi putem ajuta

Fricile la copii sunt normale și firești și fac parte din dezvoltarea lor în copilărie. Care sunt cele mai frecvente frici ale copiilor, cum le putem fi alături și cum îi putem ajută să le gestioneze mai ușor?

Lucruri și situații care pentru noi, adulții, par inofensive, pot fi surse de frică pentru cei mici. Fricile fac parte din viața lor și trec de la sine pe măsură ce copiii înaintează în vârstă și se dezvoltă. Fricile sunt diferite în funcție de etapa de dezvoltare.

Astfel, între 2 și 3 ani, copiii se tem în general de lucruri care scot zgomote puternice (aspirator, blender, bormașina etc), pe care nu le înțeleg (nu le sunt familiare), de obiecte specifice acestei vârste (de exemplu oliță), de străini.

Între 3 și 5 ani, copiii se tem de pericole imaginare, pentru că în această perioada nu fac distincția între real și imaginar. Frică de întuneric este de asemenea specifică acestei etape de vârstă.

Pentru copiii de vârstă școlară, pericolele de care le este frică sunt mai aproape de realitate (furtună, tunete, incendiu).

Citește și:

Citește continuarea pe MamiSiCopilul

Featured foto by Studio Romantic via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
30 Martie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.